Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze beautyproblemen zijn herkenbaar in de winter

Het wordt steeds kouder...

Deze beautyproblemen zijn herkenbaar in de winter

Het wordt steeds kouder. Onze garderobe heeft inmiddels plaatsgemaakt voor warme truien en ook aan de kapstok zijn de leren jasjes ingeruild voor dikke winterjassen. Maar ook op beautygebied verandert het één en ander. Dit zijn namelijk de beauty problems die elke vrouw wel herkent.

1. Je haar is permanent pluizig

Of het nou regent, sneeuwt of waait, je haar is altijd een dingetje. Het in model brengen doe je ’s ochtends al met flinke tegenzin, want ja, dat kapsel houdt het toch niet langer dan een uur vol.

2. Je neus is een grote irritatie

In het voorjaar heb je de vreselijke hooikoorts, maar vanaf de herfst komt de loopneus weer om de hoek heen kijken. Je kan dan ook niet meer de deur uit zonder een tas vol tissues. En je foundation, die zit aan het einde van de dag overal, behalve op je neus.

3. Een droge huid is de vijand

Je kan smeren wat je wil, maar een paar uur later lijkt je huid toch echt eerder op schuurpapier.

4. Je ontkomt niet aan schrale lippen

De drogisterijen verkopen opeens het driedubbele aan Labello, Blisex en Camerix, want net zoals een droge huid hebben we ook te maken met schrale lippen. Het is natuurlijk niet heel charmant om tegen een droog mondje aan te kijken, maar helaas is er vaak weinig aan te doen dan smeren, smeren en nog meer smeren.

5. Je scheermesje wordt steeds minder gebruikt

De boys zijn er misschien wat minder blij, maar niemand heeft tijd om al die zones te moeten scheren. En onder die dikke truien en lange broeken zie je het toch niet.

6. Wat? Pedicure?

Er worden geen open schoenen meer gedragen, dus wat is dan nog het nut van naar de pedicure gaan, vraag je je af. Maar zodra de lente zich aandient en de open schoentjes weer kunnen, heb je toch een beetje spijt dat je die teennagels niet beter verzorgd hebt.

7. Een clownsneus hoort ondertussen bij je dagelijkse outfit

Je kan zoveel foundation, concealer en highlighter gebruiken als je wil, Rudolph the red nosed reindeer is elke winter weer je tweede naam.

8. Mascara en eyeliner zijn eigenlijk een no go

Tenzij je de hele dag je ogen open kunt houden zonder te knipperen…

9. Soms is het zelfs te koud om überhaupt make-up op te doen

Het is natuurlijk een beetje onwennig, maar bekijk het positief: je huid heeft weer even de tijd om te herstellen van al die lagen make-up.

10. De zonnebank is je tweede thuis

Het gaat je namelijk een brug te ver om ook nog eens als spook door het leven te gaan.

11. Sjaals bezorgen je naast warmte ook een grote klik onder je haar

Need we say more? Een uur borstelen dus.

12. Er worden weer volop beautyproducten gekocht

Er moet weer lichtere foundation worden ingeslagen en ook je lipstick stash krijgt nieuw gezelschap. En laten we vooral de moisturizers en handcrèmesniet vergeten.

Lees ook: Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Bron: LOOK Beeld: Istock