Europese zoektocht moet doorbraak in zaak Maddie McCann worden

De verdachte 'vrouw in het paars' moet voor antwoorden zorgen...

Lees ook

De zaak rondom de verdwenen Madeleine ‘Maddie’ McCann houdt de gemoederen al ruim tien jaar bezig, maar nog steeds lijken speurders en politie geen steek verder te komen. Toch geven de onderzoekers hun zoektocht niet op. Integendeel zelfs…

Verdwijning

De toen pas driejarige Maddie verdween ’s nachts uit een appartement in Praia da Luz in Portugal, terwijl haar ouders met vrienden om de hoek aan het tafelen waren.

Sindsdien is de zaak volop in het nieuws geweest, maar ontbreekt van het meisje nog steeds elk spoor. Toch zouden de onderzoekers nu iets op het spoor zijn.

'Vrouw in het paars'

Het team is na jaren nog steeds naar Maddie op zoek en zoekt nu heel Europa af voor een vrouw die mogelijk iets met de verdwijning te maken heeft.

Een vrouw genaamd Jenny Murat zou op de avond iets verdachts gezien hebben. "Ik zag een vrouw staan op de hoek van de straat. Ze viel op omdat ze in het paars was gekleed." Volgens haar droeg de 'vrouw in het paars' zich erg opvallend. "De vrouw was alleen en keek met veel aandacht naar het flatgebouw."

Aandacht

Ondanks dat de getuige de volgende dag haar verhaal gelijk bij de politie deed, is er tot op de dag van vandaag nog steeds niks van de verdachte vrouw vernomen.

En hoewel de kans groot is dat ze de vrouw niet zullen vinden, geven de onderzoekers de hoop nog niet op. Zij doen er nog steeds alles aan om Maddie terug te vinden.

Lees ook: Netflix gaat heftige documentaire maken

Bron: HLN.be Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook