Meisje respectloze video Snapchat biedt excuses aan

Heftig!
Meisje respectloze video Snapchat biedt excuses aan

De video waarin een Rotterdamse mbo-studente bejaarden belachelijk maakt, werd in no time volop gedeeld via social media. Nadat ze geschorst werd van het Albeda College en een overload aan kritiek ontving, maakte ze een nieuwe video waarin ze haar excuses aanbiedt.

Snapchat

Het meisje volgt op het Albeda College de opleiding tot helpende in de zorg. Om die reden loopt ze dan ook stage bij een oudereninstelling en kreeg ze de opdracht op stap te gaan met de bewoners. In dat laatste had het meisje weinig zin. In het Snapchat-filmpje is duidelijk te horen dat ze niet tevreden is met haar opdracht. "Kan iemand mij uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? Ik heb hier geen tijd voor, ik schaam mij kapot. Jezus, mag ik alsjeblieft terug naar huis?"

Geschorst

Voorlopig is ze niet meer welkom op de opleiding. Een woordvoerder vertelde eerder aan AD dat dit gedrag gewoon niet kan. "Over een paar dagen voeren wij met haar een ernstig gesprek over haar beroepshouding. Op deze manier met ouderen omgaan kan gewoon niet en daar zullen wij haar fors op aanspreken." Het meisje kan niet van school gestuurd worden, omdat de opleiding zorgplicht heeft naar studenten.

Excuus

Nadat het meisje geschorst werd en zelfs doodsbedreigingen ontving, maakte ze opnieuw een video. Dit keer eentje waarin ze haar excuses aanbiedt. “Ik begrijp dat dit heel asociaal en vervelend is overgekomen. Op dat moment dacht ik echt niet na", vertelt ze. "Ik heb er spijt van. Ik maak fouten, jullie maken fouten. Iedereen maakt fouten en van je fouten moet je leren. En daar heb ik nu van geleerd."

Je ziet de Snapchat-beelden via AD.

Lees ook: Snapchat story van vrouw waarvan date niet kwam opdagen gaat viral

Bron: AD, Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9cc89700fc0', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });