Yolanthe: ‘We zijn adoptie serieus aan het overwegen’

Yolanthe klapt uit de school.

Lees ook

2017 was een jaar dat Yolanthe Sneijder-Cabau amper stil heeft gezeten. Ze opende restaurant XaXa op Ibiza en verhuisde met haar gezin van Istanbul naar Cannes. Grazia blikt met haar terug aan de hand van haar quotes.

“Vervelende vraag”

"Ik heb die vraag zo vaak gekregen; ik ben op dit moment niet zwanger, maar we willen heel graag meer kinderen. Dus je weet maar nooit wanneer het gebeurt." Of ze het niet vervelend vindt om telkens weer te horen of het al zo ver is? "Ik snap dat mensen het vragen. Maar ik heb wel een periode gehad dat ik het heel confronterend vond, omdat ik door een zwaar proces ging. Hoe ontwijk je die vraag als je in zo’n kwetsbare periode zit?"

"Je kunt nog niet veel zeggen, maar wilt ook niet liegen, dus ga je maar om zo’n vraag heen draaien. Zelfs als je al zwanger bent, wil je het in de eerste maanden nog niet met iedereen delen omdat het ook nog mis kan gaan, dus het blijft een lastige vraag. Ik doe er nooit geheimzinnig over dat we graag nog een kindje willen, maar ik word niet heel makkelijk zwanger. We zien wel hoe het loopt."

Adoptie

Yolanthe liet eerder doorschemeren ook graag te willen adopteren. Hoe serieus zijn ze daar mee bezig? "Ja, daar zijn we wel serieus mee bezig. Het is een heel proces waar ik niet heel veel informatie over kan geven. Natuurlijk gaan we ook voor dat eigen kindje. Maar Wes en ik hebben altijd gezegd: wij hebben zo veel liefde te geven en de middelen om een kindje in een moeilijke situatie een warm thuis en een mooie toekomst te bieden. Ik weet zeker dat ik net zo veel van dat kindje zal houden als van Xess en Jessey. Iedereen zei altijd tegen mij: wacht maar tot je zelf kinderen hebt, dat voelt toch anders dan een stiefzoontje. Maar geloof me: die twee jongetjes zijn allebei mijn leven! Daardoor weet ik dat ik zo’n kindje echt als mijn eigen kind zal beschouwen."

Het hele interview lezen met Yolanthe waarin ze in gaat op haar carrière, kinderwens en kritiek? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkel ligt.

Laatste nieuws

Zie ook