Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's jaarhoroscoop van 2018

Dit staat jou dit jaar allemaal te wachten.

Grazia's jaarhoroscoop van 2018

Nieuw jaar, nieuwe kansen! Wat heeft 2018 voor jou in petto op het gebied van liefde, werk en gezondheid? Astroloog Esther van Heerebeek-Spijkers keek in de sterren.

Steenbok

Je boft echt met je lover in 2018. Hij/zij is je stevige basis waar je het hele jaar door op terug kunt vallen. En dat zul je hard nodig hebben. Er zijn namelijk nogal wat veranderingen op komst, die je niet onberoerd zullen laten en dan is het fijn dat je iemand hebt die er altijd voor je is. Als single Steenbok hoef je niet alle stress alleen te dragen. In de maanden april, mei, juli, augustus of november moet het wel heel raar lopen, wil jij je soulmate niet tegen het lijf lopen. Dus wanhoop niet, op jou ligt er eveneens een fikse dosis liefde te wachten dit jaar.

Waterman

Wanneer de sleur in je relatie is geslopen, komt daar in 2018 zeker verandering in. Planeet Mars komt namelijk een aantal maanden in jouw teken te staan dit jaar en dan hunker je naar spanning en opwinding in je liefdesleven. Vooral in mei, september en oktober is het zaak dat je je sexleven nieuw leven inblaast. Anders groeien jullie langzaam uit elkaar. Ben je een single Waterman, dan heb je daar in 2018 weinig moeite mee. Je bent graag alleen en je neemt genoegen met flings of onenightstands. Toch hebben de planeten iets voor je in petto. Maar dat vindt pas in het najaar plaats.

Vissen

Het ontbreekt je in 2018 absoluut niet aan romantiek en passie. En dat is voor jou als gevoelsteken goed nieuws. Je beleeft het komende jaar namelijk bijzondere momenten, of je nu een vaste relatie hebt of niet. Ben je getrouwd of woon je samen, dan groeien jullie weer volledig naar elkaar toe en wordt het opnieuw hot & steamy tussen de lakens. Je voelt zelfs weer vlinders, terwijl jullie toch al heel wat jaren samen zijn. Ben je single, dan word je dit jaar veroverd door een prins op het witte paard. In beide gevallen is het goed om de maanden januari, juni en oktober in de gaten te houden. Want dan gebeurt het allemaal.

Ram

Op het liefdesvlak wordt 2018 allesbehalve saai en voorspelbaar. De planeten Uranus en Venus zorgen voor onverwachte ontwikkelingen en dat maakt het geheel erg avontuurlijk. Zeker wanneer je nog single bent en op zoek naar de ware. Dan is the sky the limit en beleef je een paar sexy avonturen. Heb je een vaste relatie, maar is de schwung eruit, dan ben je dit jaar niet bang om er een punt achter te zetten. Je bent veel beter in staat om goed voor jezelf te zorgen en daar hoort vanzelfsprekend een juiste partner bij. Je weet op dit vlak in balans te komen.

Stier

Het jaar begint kalm, maar laat je niet voor de gek houden! Gebruik die eerste maanden om je rustig voor te bereiden op wat komen gaat. Je vaste relatie komt in de lift. Je sexleven krijgt vanaf april een gigantische boost, waar je veel energie voor nodig hebt. En dat is precies wat jij en je lover nodig hebben: het herontdekken van jullie liefde. Ben je nog single, dan ben je dat niet lang meer. Voor jou wordt april eveneens een maand om naar uit te kijken. Want dan brengt Cupido je een bezoekje en sta je in no time in vuur en vlam voor een aantrekkelijke onbekende.

Tweelingen

Dit jaar staat voor jou in het teken van persoonlijke groei en ontwikkeling. En je partner staat achter je en steunt je wanneer je dat nodig hebt. Je relatie wordt sterker dan ooit en samen ondernemen jullie veel. Als Tweelingen praat je graag, maar dit jaar gaat het ook ergens over. Je zoekt nu veel meer de diepgang op. Als single heb je in mei en september de grootste kans om iemand tegen het sexy lijf te lopen. Laat je alleen niet te veel meeslepen door mooie praatjes. Planeet Neptunus verdraait de feiten namelijk een beetje.

Kreeft

2018 wordt een grillig jaar voor je. Maar dat betekent ook dat de sleur geen kans krijgt in je relatie. Er zijn af en toe pittige discussies, maar daar hoort dan ook weer goedmaaksex bij. Uiteindelijk groeien jullie alleen maar verder naar elkaar toe en hebben jullie het fijn samen. Als single Kreeft kun je reikhalzend uitkijken naar de maanden maart, juni en augustus. Dan hebben de planeten een spannende ontmoeting voor je in petto die je absoluut niet wilt missen. Sta open voor de liefde en kijk verder dan je gebruikelijke type.

Leeuw

Je bent dit jaar niet altijd de makkelijkste persoon om mee te dealen. Des te meer bof je met je partner, die je door dik en dun steunt. Samen beleef je de mooiste momenten in maart, juli en november. Dan word je opnieuw verliefd en krijgt je sexleven een gigantische boost. Als single start je het jaar alleen, maar dat blijft niet zo. Rond de zomer val je als een blok voor een aantrekkelijke persoon, met wie het niet alleen qua persoonlijkheid klikt, maar ook tussen de lakens. Deze ontmoeting kan weleens het begin zijn van een serieuze, langdurige relatie. Iets om naar uit te kijken.

Maagd

Wat liefde en relatie betreft, wordt 2018 een topjaar. Zeker als je een vaste relatie hebt. Jullie band was al sterk, maar die wordt alleen nog maar hechter. Als echte maatjes zijn jullie er voor elkaar en dat geeft het leven nét dat extra beetje kleur. Samen beleven jullie sexy en romantische tijden in februari, maart en juli. Als single ben je niet echt op zoek, maar een nieuwe vlam is zeer zeker welkom. Gelukkig hebben de planeten iets voor je in petto. In maart of juli brengt Cupido je een bezoekje en dan slaat je hart flink over. De gevoelens zijn wederzijds en het kan zomaar heel snel gaan.

Weegschaal

Je liefdesleven is hét thema voor jou in 2018. Dat heeft alles te maken met het feit dat liefdesplaneet Venus dit jaar extra lang in jouw teken staat. Dat belooft dus mooi te worden. Reken op intieme momenten met je partner, waarbij ook je sexleven stevig aan bod komt. Wanneer je een single Weegschaal bent, moet je zeker de maanden juni en augustus in de gaten houden. Want dan komt er een potentiële kandidaat in zicht.

Schorpioen

Met lucky planet Jupiter voor een groot deel van het jaar in jouw teken, ziet 2018 er fantastisch voor je uit. Je liefdesleven gaat over rozen. De maanden februari, juni, oktober, november en december brengen je passie, romantiek en erotiek. Daar kun jij als gevoelsmens intens van genieten en het brengt je relatie tot grote hoogtes. Als single Schorpioen heb je meerdere kansen dit jaar om iemand tegen het aantrekkelijke lijf te lopen. Genoeg keus, let er alleen wel op dat je je partner of date niet gaat idealiseren. Hij/zij is ook maar een mens van vlees en bloed.

Boogschutter

Dit jaar word je verlost van het juk van planeet Saturnus. En dat doet je relatie goed. Er is weer tijd voor fun en sex. Het wordt gewoon opnieuw leuk tussen jullie. Er is in 2018 meer tijd om samen iets te ondernemen. Als single Boogschutter kun je genieten van hete onenightstands of betekenisloze flings. Toch ben je daar op een zeker moment ook op uitgekeken. Gelukkig voor jou ligt er iets serieus in het verschiet. Houd de maanden maart, april en mei in de gaten. Zorg dat je dan goed voor de dag komt, want grote kans dat je oog in oog komt te staan met je toekomstige man of vrouw.

Ben je naast je 'liefde en relatie' ook benieuwd naar wat je te wachten staat op het gebied van 'werk en geld' en 'gezondheid en psyche'? Je leest het in de nieuwste Grazia.

Beeld: iStock