Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia's weekendtips

Grazia tipt de leukste to-do's.

Grazia's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018.

Wereldkerstcircus

Van adembenemende acrobatiek tot duizelingwekkende trapeze-acts; het circus is een feest voor jong en oud. Uiteraard is de show voorzien van live muziek en zijn er zoals elk jaar weer diverse nieuwe acts en artiesten te zien. Het Wereldkerstcircus in Carré is al jaren het beste programma in Nederland en met ruim 50.000 bezoekers in 18 dagen ook het meest bezochte. Deze onvergetelijke show trekt altijd volle zalen, dus mis het niet! Kijk op de website van Carré voor meer informatie en kaartjes.

Waar: Koninklijk Theater Carré. Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam

Wanneer: van 21 december 2017 t/m 7 januari 2018

Bezoek de stijlkamer van Roy Lichtenstein in het Moco Museum

In het Moco Museum op het Museumplein kun je de tentoonstelling van Roy Lichtenstein bewonderen. Er hangen tientallen werken van de kunstenaar, waaronder de stijlkamer in 3D, gebaseerd op zijn schilderij 'Bedroom at Arles' uit 1992. Koop je tickets hier.

Waar: Moco Museum, Honthorststraat 20 1071 DE, Amsterdam

Wanneer: Elke dag t/m 31 mei 2018

Eet dit weekend een hapje bij Mama Makan

Soto Madura, Rendang Daging, Nasi Goreng... ahhhh, niets zo Goddelijk als een uitgebreide Indische rijsttafel. Helemaal als je dit combineert met een goed interieur op een hippe locatie in de hoofdstad. Bij Mama Makan in Amsterdam-Oost eet je met de kaarsen op tafel en een linnen servet op schoot je Gado Gado; fijn als je iets meer aankleding zoekt dan de tl-verlichting van je plaatselijke toko. Vergeet van tevoren - of daarna, whatever you wish - geen exotische cocktail te drinken aan de bar. In deze urban oase bestel je alle smaken uit het oosten; van kokos tot nootmuskaat en vanille tot koffie. Love it!

Waar: Spinozastraat 61, 1018 GV Amsterdam

Wanneer: Elke dag geopend tot 22:30

Beeld: Facebook, ANP