Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onthuld: zo werkt de trekking van de Postcode Loterij

Zag jij de hoofdprijs ook dit jaar weer aan je neus voorbij gaan?

Onthuld: zo werkt de trekking van de Postcode Loterij

Op nieuwjaarsdag was de vreugde in een paar huizen in ons land extra groot toen bleek dat zij een winnend lot van de Postcode Loterij in hun handen hadden. Maar, voor wie niet gewonnen heeft en op twee januari gewoon weer aan het werk moest, is er een schrale troost: je bent lang niet de enige.

Multimiljonair

Er vielen dit jaar namelijk slechts twee gezinnen uit Eastermar - wat overigens het geboortedorp van Doutzen Kroes is - in de prijzen voor de hoofdprijs van 26,9 miljoen. In de straat van de bewoners deden alleen zij mee aan de Postcode Loterij, waardoor ze in een klap de titel multimiljonair kregen toebedeeld.

Weinig mensen

Diegenen die in een drukke straat wonen, keken waarschijnlijk met een dubbel gevoel naar de trekking. Want, klopt het dat je meer kans hebt op een mooi geldbedrag, wanneer je in een straat woont waar weinig mensen wonen? Volgens woordvoerder Chantal Pesch is dit niet het geval.

Trekking

"Hoe meer loten er meespelen in een straat, hoe de groter de kans is. Ieder afzonderlijk lot zit in de trekking". Hoe meer mensen uit jouw straat meedoen, is de kans dus 'groter' dat je in de prijzen valt. Woon je in een lange, drukke straat, dan heb je dus al helemaal veel kans. "In het geval van Eastermar is het statistisch gezien dus wel bijzonder dat die daar gevallen is."

Dus, heb je dit jaar niks gewonnen en geef je de moed op? De volgende keer kan het zomaar zo zijn dat de prijs wel op jouw postcode valt. Al blijft die kans natuurlijk alsnog héél erg klein...

Lees ook: Achter prijswinnaar Staatsloterij schuilt groot verdriet

Bron: RTL Beeld: ANP