Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Molly Bloom: 'Als ik vertel wat ik allemaal gezien heb, zou ik levens verwoesten'

"Ik werd roekeloos"

Molly Bloom: 'Als ik vertel wat ik allemaal gezien heb, zou ik levens verwoesten'

De Amerikaanse Molly Bloom runde de exclusiefste pokerclub van de VS, waar A-listers en miljardairs hun geluk kwamen beproeven. Haar werk was zo spannend, dat er een film over is gemaakt: Molly’s Game ging vorige maand in première. Wij spraken haar.

Machtig

Molly (39) weet van alles over de machtigste mensen ter wereld. Feiten die ze nooit aan iemand verteld heeft, omdat ze daarmee menig huwelijk en carrière zou verwoesten. "Ik weet dingen die levens kapot zouden maken", zegt ze tegen Grazia.

Acht jaar lang organiseerde Molly in Hollywood, en later in New York, illegale pokertoernooien waar met het draaien van één kaart miljoenen dollars werden gewonnen – en verloren. De spelers aan de tafels waren vastgoedmagnaten, advocaten, producenten en celebrity’s als Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Ben Affleck en Matt Damon. Voor Molly was het in die tijd de normaalste zaak van de wereld om naar huis te gaan met zo’n 150.000 dollar aan fooi in haar zak. En dat terwijl ze

pas halverwege de twintig was. Aan dit sprookje kwam echter een eind toen ze vijf jaar geleden werd gearresteerd door de FBI vanwege het faciliteren van illegaal gokken met winstoogmerk. Ze kreeg een boete van 125.000 dollar en een jaar voorwaardelijk.

Mannenwereld

"Ik ben in het wereldje gerold. Het was echt een mannenwereld", zegt ze. "In LA had ik altijd het gevoel dat ik niets waard was. Ik had het idee dat iedereen behalve ik in Hollywood een netwerk had en door mijn werk in de cocktailbar was ik het gewend om onbeschoft behandeld te worden. Maar tijdens zo’n pokeravond liep ik ineens rond tussen mensen die de top bereikt hadden. Ik zag het als een prachtige gelegenheid om mijn eigen netwerk op te bouwen en indruk te maken."

De fikse fooien die Molly kreeg, werkten verslavend. Net als de positieve aandacht die ze kreeg. Want in haar nieuwe wereld, waar de testosteron bijna voelbaar was, merkte ze dat mannen toch op een andere manier naar haar keken, ze leek macht over ze te hebben. "Ik was de bank. Dat betekent dat de mannen me zagen als meer geld, minder geld of mogelijke schulden."

Roekeloos

"Ik werd roekeloos. Ik gokte niet, maar zette wel mijn leven op het spel." Ze begon drugs te gebruiken. Eerst pillen, later cocaïne. In 2010 werd ze benaderd door de maffia, ze wilden geld zien in ruil voor bescherming. Toen Molly weigerde, braken ze in en sloegen ze haar in haar eigen huis in elkaar terwijl ze ook nog eens onder schot werd gehouden. "Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen had. Maar wat het ergste was, was dat ik zelfs na deze overval nog steeds niet wilde stoppen. Ik kón er niet van loskomen..."

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Grazia of HIER via Blendle.