Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zoveel moet je bewegen om junkfood te verbranden

Dat is even schrikken...

Zoveel moet je bewegen om junkfood te verbranden

Een pizza hier, een frietje daar: in het weekend ruilen velen de acaí bowls, havermoutrepen en salades maar wat graag in voor een flinke portie junkfood. Allesbehalve gezond, wel erg lekker. Toch duiken we op maandag weer massaal de gym in om onze zonden van het weekend eraf te sporten. Maar hoeveel moet je nou daadwerkelijk bewegen om al dat junkfood te verbranden?

1. Kleine of halve pizza

Dacht je de calorieën er wel met een halfuurtje hardlopen af te hebben gerend, dan heb je het helaas toch echt goed mis. Om een halve pizza margherita te verbranden, dienen wij vrouwen gemiddeld 94 minuten aan krachttraining of 71 minuten aan cardiotraining te doen. Een flinke work-out om zo'n onschuldig pizza'tje te doen verdwijnen dus...

2. Chocoladereep

Niets is lekkerder dan jezelf, vooral tijdens that time of the month, te trakteren op een heerlijke chocoladereep. Maar, elk pondje gaat door het mondje, en dat geldt dus ook voor die overheerlijke reep. Gemiddeld moet je dan ook 33 minuten aan krachttraining of 25 minuten aan cardiotraining doen. Na die reep dus nog even een rondje door het park rennen et voilà, jouw halfuurtje cardio zit er weer op en over die chocoladereep hebben we het niet meer.

3. Blikje frisdrank

Iedereen weet dat een blikje Coca Cola boordevol suikers zit, maar af en toe is het toch een lekkere afwisseling. En voor een blikje van 330 cl hoef je gelukkig een stuk minder te doen dan voor bijvoorbeeld een halve pizza. Je dient er namelijk 19 minuten aan krachttraining of 14 minuten aan cardiotraining voor te doen. Al hebben we het hier dan natuurlijk wel over slechts één blikje.

4. Hamburger

Na een avondje borrelen of stappen met vriendinnen, is er niets zo fijn als de eerste de beste McDonald's binnenwandelen. Nu kun je natuurlijk kiezen voor een portie McNuggets of een Filet-o-Fish, maar na het stappen hoor je stiekem gewoon een Big Mac te nemen. Enig nadeel: je moet er 68 minuten aan krachttraining of 51 minuten aan cardiotraining voor doen. Maar om 'm daarvoor te laten staan...

5. Frietjes

En ja, als je dan toch bij de grote M bent, mag je een portie grote friet natuurlijk ook niet ontbreken. Ook dit tikt lekker aan en dus zul je er de volgende dag toch echt aan moeten geloven. Hier staat namelijk, en dan hebben we de saus nog weggelaten, 64 minuten aan krachttraining of 48 minuten aan cardiotraining voor. Samen met die lekkere Big Mac staat je in totaal dus een aardige work-out te wachten!

6. Gefrituurde kip

Een goed stuk kipfilet past normaal gesproken prima in een healthy lifestyle. Maar wanneer de friteuse erbij komt kijken, wordt het natuurlijk een ander verhaal. Wanneer jij besluit om drie stuks in de frituur te gooien, dien je daar 101 minuten aan krachttraining of 75 minuten aan cardiotraining te doen. En dat is net nog even wat meer dan een Big Mac of portie friet.

Een flinke opgave om al dat junkfood te verbranden dus. Maar hé, wanneer je alles met mate doet, is het best geoorloofd om af en toe te cheaten, toch?

Lees ook: Zo scoor je een goedkoop menu bij McDonalds

Bron: HLN.be Beeld: iStock