Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bevestigd: Kim Jones nieuwe artistic director voor Dior Homme

Dior Homme heeft bevestigd dat de Engelse topontwerper Kim Jones vanaf 1 april als artistic director aan de slag gaat bij het grote modemerk.

Bevestigd: Kim Jones nieuwe artistic director voor Dior Homme

Dior Homme heeft bevestigd dat de Engelse topontwerper Kim Jones vanaf 1 april als artistic director aan de slag gaat bij het grote modemerk. Hij vervangt hiermee de plaats van Kris Van Assche, die vanochtend - na 11 jaar lang gewerkt te hebben voor het merk - bevestigde op te stappen.

Grote stap

Jones zal zijn eerste collectie voor Dior Homme als artistic director voor ready-to-wear en accessoires presenteren. Het is de eerste grote stap voor Pietro Beccari, die zes weken geleden voorzitter en algemeen directeur bij Christian Dior Couture is geworden. Hiervoor was Beccari werkzaam voor Fendi en Vuitton. Het lijkt dan ook geen toeval dat Jones twee maanden nadat hij wegging bij Louis Vuitton, aan de slag gaat voor Dior.

"Ik ben ontzettend blij om Kim Jones in het team te verwelkomen, met wie ik al eerder heb samen mogen werken bij Louis Vuitton", vertelde Beccari aan WWD. "Ik bewonder zijn creatieve visie. Ik weet dan ook zeker dat hij het als artistic director goed zal doen bij Dior Homme."

@MrKimJones, appointed Artistic Director of @DiorHomme on March 19th 2018

Een bericht gedeeld door Dior Homme Official (@diorhomme) op

Beeld: Instagram, Getty, Bron: Marie Claire