Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit moet je nóóit doen voor de sex

Oeps!

Dit moet je nóóit doen voor de sex

Er gaan veel feiten en fabels rond over wat er wel en niet goed is als het op sex aankomt. En dit moet je vooral niét doen voor de sex. Oeps.

Plasje plegen

Ongeveer de helft van alle vrouwen en één op de 2000 mannen kampen weleens met een infectie in de urinewegen. Dit komt over het algemeen door bacteriën die in de plasbuis binnenkomen.

Bij jonge vrouwen is sex de meest voorkomende oorzaak van een urineweginfectie, volgens dokter Zaki Almallah van het BMI Hospital in Edgbaston. Naar het toilet gaan vóór de sex is de nummer één oorzaak van dit probleem. Ná de sex plassen zou dit probleem juist kunnen voorkomen.

Het zit namelijk zo...

Tijdens de sex komen er veel bacteriën in de urinebuis. Als je tot na de sex wacht met plassen, zit er genoeg vocht in je blaas om kracht te kunnen zetten. Door de kracht en de stroom van de urine worden de bacteriën uit je urinebuis worden geduwd. Als je blaas leeg is, doordat je voor de sex hebt geplast, kun je niet een dusdanige 'stroom' maken tegen de bacteriën. Hierdoor blijven die lekker zitten en heb je meer kans op een urineweginfectie. Weer wat geleerd!

Lees ook: Wat jouw haarkleur over je seksleven zegt

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock