Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tips voor een platte buik zonder te diëten

Woohoooo! 

Tips voor een platte buik zonder te diëten

Een platte buik willen we allemaal. We sporten ons rot en eten gezond, maar tóch wil dat ene vetje gewoon nooit weggaan. Ook last van? Dan is dit jouw dag, want je kunt ook aan een platte buik werken zonder eindeloos te diëten.

Buikje

Met je drukke leven is het niet altijd haalbaar om elke dag te sporten of om altijd maar gezond te eten. Toch is het wel mogelijk om op een gezonde en verantwoorde manier buikvet te verliezen. Klinkt dat bijna te mooi om waar te zijn? Niet als we voedingsdeskundige Eve Lynn Kessner mogen geloven. En zo doe je het:

1. Drink meer water

Als je uitgedroogd bent, hou je meer vocht vast. Zorg dus dat je genoeg drinkt, want dat zorgt voor een detox effect.

2. Kauw goed op je eten

Kessner: "Kauw echt goed op je eten. Kauwen en kauwen en nog eens kauwen. Tot het vloeibaar is. Dit helpt het verteringsproces." Een opgeblazen gevoel kan namelijk ontstaan doordat het eten niet goed verteerd wordt.

3. Werk aan je buik

Verhoog je stofwisseling en probeer wat buikspieren te kweken. Geen tijd om te sporten in je overvolle agenda? Geen probleem, want hier zijn ook andere trucjes voor. Ga bijvoorbeeld rechtop in je stoel zitten met een rechte ruggengraat. Trek je schouders naar achteren. Haal vervolgens diep adem en trek je navel in de richting van je ruggengraat. Hou dit vast en probeer je buikspieren te "pulseren". Dit doe je door je navel steeds iets dieper naar binnen te trekken en weer een stukje naar buiten. Ontspan dan even en ga weer verder. Dit kan prima tijdens het werken of als je in het ov zit.

4. Verhoog je hartslag

Kessner: "Iedereen weet dat je de trap moet nemen in plaats van de lift. Maar wat nou als je op iedere verdieping naar boven een paar jumping Jacks of squats doet? Je bent er nu toch!" Zorg alleen wel even dat je een deo'tje in je tas hebt, zodat je er de rest van de dag nog fris tegenaan kunt.

Ook benieuwd hoe je van die vervelende onderkin af komt? Dat lees je HIER.

Bron: Byrdie, Beeld: iStock