Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Man (27) aangehouden voor betrokkenheid bij dood Orlando Boldewijn

De politie heeft zondagochtend een 27-jarige Hagenaar aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden van de tiener. De tips van de afgelopen weken hebben geleid tot de aanhouding van de man.

Man (27) aangehouden voor betrokkenheid bij dood Orlando Boldewijn

De 17-jarige Orlando Boldewijn verdween in de nacht van zondag 18 februari, nadat hij via Grindr een afspraak had gehad met een man. Een ooggetuige zag Orlando voor het laatst op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag, meldde NOS destijds. De man waar Orlando een date mee had, is verhoord door de politie en liet weten dat hij Orlando na hun date heeft afgezet in Ypenburg, waar hij hem ook had opgehaald. De jongen zou weer terug naar zijn woonplaats Rotterdam keren, maar is daar nooit aangekomen. Een week nadat de tiener vermist was, werd zijn stoffelijk overschot gevonden in De Blauwe Loper, een plas in de buurt van de afspraak.

Vissersboot

Orlando zou vlak voor zijn dood op een vissersboot zijn geweest, die door de politie in beslag is genomen. Volgens de politie zou Orlando op de boot, via de datingapp Grindr, 'contact hebben gehad', meldde De Telegraaf eerder deze week. Met wie de Rotterdamse tiener contact had en of hij dit had met de eigenaar van het bootje, was toen niet bekend. Wel zou het vissersbootje volgens een woordvoerster van de politie 'een van de vele puzzelstukjes zijn' in de zaak. "Het bootje lag op de plek waar Orlando later in het water is gevonden", vertelde de woordvoerster aan Het AD. "We hebben het bootje in beslag genomen en verzegeld omdat het wellicht nog gebruikt kan worden bij een reconstructie”, liet de politie destijds weten.

Aanhouding

De politie heeft zondagochtend een 27-jarige Hagenaar aangehouden voor betrokkenheid bij het overlijden van de tiener. De tips van de afgelopen weken hebben geleid tot de aanhouding van de man. De politie kan in verband met het onderzoek niet zeggen of de verdachte de man is met wie Orlando had afgesproken of wat zijn rol bij de verdwijning is geweest, weet Het AD. Wat er precies met Orlando is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ook nog niet gemeld wat de officiële doodsoorzaak is.

Lees ook: Vraagtekens bij doodsoorzaak Ivana Smit

Bron: NOS, AD, Telegraaf, Beeld: aNP