Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Meer bekend over oorzaak zelfmoord Kate Spade

It's a sad world...

Meer bekend over oorzaak zelfmoord Kate Spade

It's a sad world: de modewereld stond gisteravond volledig op zijn kop, toen bekend werd dat fashiondesigner Kate Spade (55) zichzelf van het leven had beroofd. Er wordt steeds meer bekend over de oorzaak van het drama.

Depressie

Andy Spade, de weduwnaar van de ontwerpster, heeft via een statement gereageerd op de dood van zijn vrouw. Volgens hem kampte ze al jaren met depressies en angsten.

"Kate vocht al jaren tegen haar demonen en was actief op zoek naar hulp om haar ziekte de baas te worden. Een ziekte die helaas vele levens kost. De avond voor haar dood hebben we nog contact gehad en klonk ze vrolijk. Er was geen enkele waarschuwing dat ze dit zou doen, het kwam als een complete schok."

Break

Kate en Andy zouden op het punt staan te gaan scheiden waar ze er van slag door was omdat ze er niet achter stond, schreven media. "De afgelopen 10 maanden woonden we apart, maar wel dicht bij elkaar. Onze dochter Bea leefde bij ons allebei en we aten nog vaak als familie. Ook zagen en spraken we elkaar dagelijks en gingen we samen op vakantie. We zijn nooit van plan geweest om te gaan scheiden, maar probeerden als beste vrienden onze problemen op te lossen. We hielden heel veel van elkaar en hadden gewoon even een break nodig in ons huwelijk."

Onzin

Andy gaat ook in op de vele geruchten die nu de ronde doen. Zo zou Kate een drank- en drugsprobleem hebben door de scheiding en zouden er zakelijke problemen zijn. "Alles wat er verder geschreven is klopt niet. Mijn vrouw zag haar arts op regelmatige basis en gebruikte medicijnen tegen haar depressies en angsten. Er was absoluut geen sprake van drank-of drugsverslaving. Er waren geen zakelijke problemen."

Afscheidsbrief

Volgens de media had Kate een afscheidsbrief voor haar 13-jarige dochter achtergelaten. Meer over de inhoud daarvan lees je hier. Andy laat weten: "Ik heb nog geen enkel afscheidsbriefje gezien en ben dan ook diep geschokt dat er een zogenaamd persoonlijk bericht aan mijn dochter via de media is verspreid. Kate was gek op Bea."

Lees ook: Modeontwerpster Kate Spade laat emotionele afscheidsbrief voor dochter achter

Bron: BuzzE, beeld: ANP