Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onderzoek naar oorzaak tragisch ongeluk Oss in volle gang

Alle stints worden gecontroleerd

Onderzoek naar oorzaak tragisch ongeluk Oss in volle gang

Afgelopen donderdag vond er een verschrikkelijk ongeluk plaatst in het Brabantse Oss. Een bakfiets met kinderen erin raakte betrokken bij een treinongeval. Vier kinderen kwamen hierbij om het leven. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Maar het onderzoek daarnaar is wel in volle gang.

Ongeval

Het voertuig waar de kinderen in zaten is de zogeheten stint. Er rijden er zo'n 3500 rond en die worden nu allemaal gecontroleerd. Meerdere kinderopvang organisaties die ook gebruik maken van de stints, stoppen daar voorlopig mee om ongelukken te voorkomen.

Lees ook: Meer bekend over tragisch ongeluk in Oss

Checklist

Het bedrijf van de stints zegt: "In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3500 stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen." Daarnaast hebben ze naar alle klanten een checklist gestuurd waarmee kinderdagverblijven de stints ook zelf kunnen nalopen.

elektromagnetische straling

Er wordt nog onderzoek gedaan naar het dodelijk ongeluk en ook of de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie de stint heeft beïnvloed. Sinds donderdag melden meerdere gebruikers namelijk een storing van de stint vlakbij een overweg. Inspectie Leefomgeving en Transport Frank Wassenaar zegt hierover: "Dat is voor ons de reden om de wisselwerking te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie en de stint."

Bron: Lindanieuws Beeld: ANP