Deze tampon-fout maak je waarschijnlijk al jaren

Iew!

Lees ook

Ongesteld zijn is nooit een pretje. Elke maand moet je er weer dealen met de gierende hormonen en buikkrampen. En om er nog een schepje bovenop te doen: je maakt waarschijnlijk al jaren een grote fout bij het inbrengen van je tampon.

Bacteriën

Even een tampon in doen en je kunt er weer tegenaan. Simpel, toch? Dat dacht je dan verkeerd! Een arts vertelt aan de online blog HealthiNation, dat het belangrijk is om eerst altijd goed je handen te wassen voordat je een tampon inbrengt. Er zitten zoveel bacteriën op je handen en die wil je natuurlijk niet naar je vagina overbrengen. Tja, erg logisch natuurlijk. Maar grote kans dat je het niet doet.

Lees ook: Weet jij wat de druppels op een tamponverpakking écht betekenen?

Reacties

Over de opmerking van de dokter zijn de meningen van vrouwen verschillend. De ene vrouw geeft de dokter gelijk, want wie wil er nou bacteriële vaginose? Maar anderen dames zouden hun handen niet speciaal wassen voor ze hun tampon inbrengen, tenzij ze eerder met iets bezig zijn geweest. Maar om alle risico's te voorkomen, voortaan toch eerst even goed je handen wassen?

Bron: Ok Uk Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook