Dit kun je doen tegen gekrompen kleding

Wij hebben de gouden tip voor je.

Lees ook

Je favoriete trui in de wasmachine gooien en hem als crop top terugkrijgen, omdat je hem te heet hebt gewassen, of hem in de droger hebt gegooid terwijl dat eigenlijk niet mocht. Het overkomt de beste. Vanaf nu hoef je gelukkig niet meteen te vloeken en schelden en hem in de prullenbak te gooien, terwijl je ook nog een traantje wegpinkt. Nee, met deze gouden tip is dat verleden én het is nog simpel ook.

De tip

First things first. Technisch gezien, kun je gekrompen kleding niet echt weer 'ontkrimpen', maar je kunt wél de vezels genoeg versoepelen, zodat je het kledingstuk weer terug in vorm kunt rekken. Pak snel pen en papier, want hier komt de tips:

Lees ook: Door deze hacks shop je altijd met korting

1. Lauwwarm water
Vul je gootsteen of een emmer met lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water niet te warm is!

2. Babyshampoo of conditioner
Voeg daar, voor elke liter water, 15 milliliter babyshampoo of milde conditioner aan toe. Babyshampoo en conditioner kunnen de vezels van je gekrompen kleding namelijk versoepelen. Als de vezels versoepeld zijn, kun je ze gemakkelijker oprekken.

3. Weken
Dompel het gekrompen kledingstuk in het zeepmengsel en zorg ervoor dat het helemaal met water bedekt is. Laat het vervolgens minimaal een half uurtje weken.

4. Uitwringen
Wring het kledingstuk uit, het kledingstuk moet NIET uitgespoeld worden. Het zeepsop moet juist in de kleding blijven zitten, om de vezels te versoepelen.

5. En rekken maar
Leg het natte kledingstuk op een droge handdoek en rek het kledingstuk voorzichtig (!) op en houd het op z'n plaats door de randen te verzwaren met voorwerpen. Wacht nog een half uur.

6. Drogen
Laat het kledingstuk drogen op een kledinghanger. En voilà!

Bron: Huffingtonpost, Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook