Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Op deze leeftijd begin je blijkbaar echt op je moeder te lijken

Herkenbaar?

Op deze leeftijd begin je blijkbaar echt op je moeder te lijken

We hebben allemaal wel eens gehoord dat we vroeg of laat op onze ouders gaan lijken – maar wanneer dan precies? In een onderzoek van Harley Street suggereert een chirurg dat vrouwen in de eerste jaren na het krijgen van een kind meer op hun moeder gaan lijken.

Leeftijd

Onderzoeker Dr. Julian De Silva ondervroeg 2000 mannen en vrouwen. Want ja, ook mannen moeten eraan geloven. Zij gaan steeds meer op hun vader lijken. Of het nu qua uiterlijk is of dat je ineens uitspraken van je ouders gaat herkennen. Julian legt uit: "We veranderen allemaal in onze ouders op een bepaald moment in ons leven – en dat is iets om te vieren. Ouders worden is de belangrijkste trigger, maar ook bepaalde levensstijl factoren spelen een rol."

Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen gemiddeld op hun 33ste op hun moeder beginnen te lijken, mannen lijken vanaf hun 34ste meer op hun vader. Op deze leeftijd begin je qua uiterlijk meer op je ouders te lijken, omdat je ze niet jonger kent dan deze leeftijd. En omdat je meer op je moeder gaat lijken, ga je je ook meer zoals haar gedragen.

Zelf moeder worden

Vrouwen gaan meer op hun moeder lijken wanneer ze zelf moeder worden, blijkt uit het onderzoek. De paar jaren nadat ze hun eerste kind hebben gekregen, gaan vrouwen zich meer gedragen en krijgen ze dezelfde smaak als hun moeder. Voor die tijd willen vrouwen zich liever afzetten van hun moeder, maar vanaf hun dertigste gaan vrouwen het gedrag van hun moeder juist nadoen.

Tekenen

Ben jij ervan overtuigd dat je écht niet op je moeder lijkt? Vrouwen kijken na hun 33ste vaak dezelfde televisieprogramma’s als hun moeder, hebben dezelfde hobby’s en ze gaan dezelfde dingen zeggen. Mannen merken dat ze meer op hun vader gaan lijken als ze dezelfde maniertjes als hun vader krijgen en dezelfde politieke overtuiging krijgen.

Bron: Marie Claire, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Freaky Friday