Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wake up call: 'Ik was bereid mijn vriend dezelfde avond nog te dumpen'

"Achteraf snap ik niet dat het zo uit de hand kon lopen"

Wake up call: 'Ik was bereid mijn vriend dezelfde avond nog te dumpen'

"Ik verveelde me, daarom deed ik het. Niet alleen die ene avond toen ik in mijn eentje thuis was, ik was op alle vlakken verveeld. Mijn werk, daar vond ik niets meer aan. En mijn relatie liep ook niet lekker, hoewel we niet lang daarvoor waren gaan samenwonen. Het was saai geworden tussen ons, ook in bed..."

Nepprofiel

"Ik zat niet goed in mijn vel en had lang aan de telefoon gezeten met een vriendin die broeierige verhalen over haar dates vertelde. Toen ik ophing, deed ik het ineens. Ik maakte een nepprofiel aan op een datingapp. Met een foto van internet, want mijn vriend mocht er niet achter komen. Ik wilde alleen spanning, ik was niet op zoek naar iemand anders. Dat zou via internet tóch niet lukken, wist ik. Ik had eerder online gedatet, en trof toen alleen mannen die sex wilden. Kom maar op, dacht ik nu. Ik had zin in virtuele sex. Elkaar opgeilen met woorden en dan hop, iemand blokkeren. Zo doen mannen dat toch vaak? Nou, dat kon ik ook. Ik had al snel succes en zat de hele avond te chatten. Een leuk tijdverdrijf, en erg opwindend. Toen mijn vriend thuiskwam, dook ik op hem en gunde hem geen tijd om tegen te sputteren. ‘Wauw, wat heb jij?’ vroeg hij verbaasd na afloop. Maar dat zei ik natuurlijk niet. Ik dacht wel: mooi, dit is nog goed voor onze relatie ook."

Intieme gesprekken

"Na drie weken had ik alweer bijna genoeg van die app. Ik stond op het punt om me af te melden toen ik in gesprek raakte met Tom. Met hem was het anders. Het klikte echt. Over sex hadden we het niet. Nee, we deelden dingen die er toe doen, over eerdere relaties, onze jeugd en onze dromen. Het waren intieme gesprekken waarin we elkaar goed leerden kennen. Nou ja, ik hém dan. Zelf liet ik natuurlijk veel achterwege. Ik vertelde wel over mijn exen, en valkuilen waar ik steeds weer in terechtkwam, maar dat ik samenwoonde, verzweeg ik. Dat ik veel herkende in zijn verhalen over je een outsider voelen tijdens je jeugd omdat ik geadopteerd ben en op de middelbare school een van de weinigen was met een tintje, kon ik evenmin zeggen. Mijn profielfoto was van een blond meisje, dat hooguit zou opvallen omdat ze zo knap was."

Hevig verliefd

"Achteraf snap ik niet dat het zo uit de hand kon lopen. Maar het contact verliep soepel, het ene onderwerp riep het andere op en voor ik het wist waren we een maand intensief aan het chatten. Het feit dat ik een live afspraak afhield, begon wel vragen op te roepen. En Tom was niet de enige die zich achter zijn oren begon te krabben. Ook mijn vriend klaagde dat ik continu met mijn telefoon bezig was. Wat was er aan de hand? Ik kon hem moeilijk vertellen dat ik verliefd was. Maar dat was wel zo. Ik wilde niets liever dan Tom ontmoeten en kijken of het in het echt ook zo zou klikken. Maar dan had ik hem wel iets op te biechten…"

Gebroken hart

"Achter de rug van mijn vriend om maakte ik een afspraak met Tom. Ik zou bij hem thuis langsgaan. Bloednerveus was ik. Als hij maar niet te veel zou schrikken dat er een heel andere vrouw voor zijn deur zou staan dan hij verwachtte. En zou geloven dat het me speet van al mijn leugens, maar dat ik bereid was om het meteen uit te maken met mijn vriend als wij samen verder zouden gaan. Ik had beter moeten weten. Ik had Tom als een integere man leren kennen – en natuurlijk steigerde hij toen hij mijn leugens aanhoorde. Hij liet me wel binnen, al deed hij afstandelijk. Ik kon ondertussen wel door de grond zakken, want hij was in het echt nog vele malen leuker dan op de foto. Echt iemand op wie ik zou kunnen vallen. Maar hij wilde niets van mij weten. Níet omdat hij mij niet aantrekkelijk vond, maar omdat hij me met deze start nooit zou kunnen vertrouwen."

"Of ik alsjeblieft zo snel mogelijk wilde oprotten... Huilend ben ik naar huis gereden. Tegen mijn vriend zei ik dat ik ziek was. Hij weet nog steeds niet dat ik bereid was geweest om hem diezelfde avond te dumpen. Toen ik nogmaals mijn excuses wilde aanbieden aan Tom, bleek dat hij me geblokkeerd had. Op kaartjes naar zijn huisadres heeft hij nooit gereageerd. Wat heb ik spijt dat ik zo met zijn gevoelens heb gespeeld. En met de mijne. Mijn hart is gebroken en dat is mijn eigen schuld."

Tekst: Lydia van der Weide Beeld: iStock