Mogelijk doorbraak in zaak verdwenen Maddie McCann dankzij Netflix docu

Zou het?

Lees ook

Vorige maand kwam de documentaire The Disappearance of Madeleine McCann uit op Netflix. De docu liet kijkers nadenken over de mogelijke oorzaak van de verdwijning van Madeleine, en dit zou zomaar eens voor een nieuwe doorbraak in de zaak kunnen zorgen.

DNA

De peuter verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieverblijf in Praia de Luz, waar zij samen met haar gezin verbleef. Jarenlang werd het meisje opgespoord, maar is nooit gevonden. In de Netflix docu is te zien dat speurhonden een lijk-en bloedgeur roken in de slaapkamer van de ouders, de woonkamer van het appartement, op de kleding van moeder McCann en op Madeleine's lievelingsknuffel. Ook in de huurauto die de familie vijfentwintig dagen ná de verdwijning van Maddie huurde, werden DNA-sporen gevonden.

Door deze details werden de ouders van Madeleine als verdachten gezien, maar dit werd al snel ontkracht door het nieuws dat de informatie van het DNA onterecht naar buiten is gebracht. Ook bleek cruciale informatie verloren te zijn gegaan tijdens het vertalen van Engelse rapporten naar het Portugees.

Lees ook: Maddie McCann onderzoeker claimt te weten waar en hoe ze is overleden

Doorbraak

Kijkers van de docu adviseren om het DNA-materiaal opnieuw te laten onderzoeken, omdat de technologie nu stukken beter is dan twaalf jaar geleden. De Britse detective Colin Sutton is het daarmee eens. ''Mochten er vandaag nieuwe testen worden uitgevoerd op het gevonden DNA-materiaal, dan kan dat voor een doorbraak zorgen'', zegt hij in een podcast van Nine News. ''Die auto werd weken na haar verdwijning gehuurd, maar volgens alle informatie die tot nu voorhanden is, is het onmogelijk dat zij nog in die wagen gezeten kon hebben. Als het nu tóch haar DNA zou blijken, hoe kwam ze dan in die wagen terecht, terwijl ze al drie weken vermist was?''

Ook forensisch expert Mark Perlin doet zijn woordje in de uitzending. ''Als het laboratorium voor nieuwe informatieve data kan zorgen, ook al is die complex en gemengd, dan kan een enorm onrecht mogelijk de wereld uit worden geholpen.''

Bron: LindaNieuws Beeld: The Disapearance of Madeleine McCann

Laatste nieuws

Zie ook