slogan

Man die werd beschuldigd van ontvoering Maddie Mccann spreekt nu voor het eerst

Het is alweer tien jaar geleden dat de Britse Madeleine ‘Maddie’ McCann op driejarige leeftijd uit een vakantiecomplex in Portugal verdween. Kort na haar verdwijning kreeg de politie Sergej Malinka in het vizier en werd hij gezien als een verdachte in de verdwijningszaak. Sindsdien is zijn leven, naar eigen zeggen, volledig veranderd. 

Verdachte

Volgens de politie was hij een verdachte, omdat hij op de avond van de verdwijning telefoneerde met een Portugese zakenman. Malinka werd meerdere keren verhoord en ook zijn computer werd grondig onderzocht. Uiteindelijk vond de politie verder geen bewijzen, maar toen de media er lucht van kreeg, veranderde zijn leven voor goed. 

Boek

Malinka hield zijn lippen jarenlang stijf op elkaar, maar doet nu 10 jaar na dato eindelijk uit de doeken wat er exact gebeurde na de verdachtmaking. Die gebeurtenissen bundelde hij in een boek ‘Collateral Damage’, dat volgend jaar uit komt. Zijn boek bevat naar eigen zeggen “gevoelige informatie” over een pijnlijke periode uit zijn leven.

Leugens en toekomst

“Ik werd ervan verdacht iets met haar verdwijning te maken te hebben en ben ertoe gedwongen om valse verklaringen af te leggen. Ik was toen 22 jaar en heb alles verloren: mijn werk, vrienden en hoop”, vertelt hij. “Die vreselijke gebeurtenissen werpen nog steeds een schaduw op het heden. Mijn leven was een puinhoop. Ik werd tot wanhoop gedreven door de leugens van anderen. Tien jaar later zal ik voor het eerst vader worden. Mijn familie is nu mijn leven. Ik zal niet langer toelaten dat de leugens van anderen mijn toekomst vergallen.”

Lees ook: Meisje claimt Madeleine McCann te zijn

Bron: HLN, The Sun, Daily Mail, Beeld: iStockphoto