slogan

Nieuwe tegenslag voor familie Maddie McCann

Het is elf jaar geleden dat de Britse Madeleine "Maddie" McCann uit een vakantiecomplex in Portugal verdween toen haar ouders om de hoek uiteten waren. Toch blijven haar ouders hoop houden, al wordt dat hun niet makkelijk gemaakt...

Nieuwe rechtszaak

Kate en Gerry McCann keren opnieuw terug naar de rechtszaal. Ze spannen een zaak aan tegen ex-detective Goncalo Amaral, die beweerde dat de ouders verantwoordelijk waren voor de dood van Madeleine. Als ze de zaak verliezen, moet het paar £750.000 betalen. Als dat gebeurt, stoomt het potje met geld dat ingezameld is voor de zoekactie, heel snel leeg.

Lees ook: Hartverscheurend nieuws voor familie Madeleine McCann

Goncalo Amaral

Goncalo schreef het boek: Maddie: The Truth About The Lie. In dit verhaal wordt over de dood van Madeleine McCann geschreven en beweert de schrijver dat haar ouders betrokken zijn bij het mysterie dat in Portugal plaatstvond. In 2015 wonnen Kate en Gerry een aanklacht wegens smaad tegen de schrijver, maar dat werd later ongeldig verklaard en hij hield er alleen een schadevergoeding aan over. 

De ouders van Maddie geven nog lang niet op. Uit cijfers blijkt dat er nog  £728.508 dollar over is om het meisje te zoeken. Het is voor de ouders te hopen dat dat potje straks niet opeens leeg is.

Bron: Daily Mail Beeld: Getty