Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Miss Universe klaagt modewereld aan

Ze doet haar verhaal.

Miss Universe klaagt modewereld aan

Het zal je maar gebeuren: kom je één kilo in gewicht aan, krijg je het label 'plus size' van je modellenbureau opgeplakt. Het overkwam voormalig Miss Universe Paulina Vega Dieppa.

Plus size

In 2014 werd de Colombiaanse verkozen tot het mooiste meisje van de wereld. Ze tekende vervolgens een contract bij een modellenbureau in Miami. 'In die periode zat ik bijna constant in het vliegtuig. Hoewel ik mij te pletter werkte, voelde ik mij prima in mijn vel.'

'Drie maanden later werd ik nog eens gewogen en bleek ik een kilo bijgekomen te zijn. Gevolg: ik behoorde niet meer tot de slanke brigade, plots was ik in hun ogen ‘plus size’. Dat betekende dat ik geen opdrachten voor catwalks of tijdschriftcovers meer kon krijgen', schrijft ze op haar blog.

Lees ook: Zien: Miss Universe zonder make-up

Wow-moment

'Dat was wel een wow-moment', vertelt ze verder. 'Ik had er geen probleem mee dat ze mij in een andere categorie indeelden, maar die term ‘plus size’ vond ik wel heel vreemd. Vanaf wanneer wordt iemand als molliger beschouwd? En wie bepaalt die standaarden?'.

Gelukkig schrijft ze ook dat er verandering komt in de modellenwereld. Steeds vaker worden verschillende lichaamstypen en variatie in kleur gespot.

Bron: HLN, Beeld: BSR