Ooit afgevraagd wat er gebeurt met het eten van programma’s als Heel Holland Bakt?

Wij zijn stiekem wel jaloers!

Lees ook

Er worden heel wat prachtige creaties tijdens Heel Holland Bakt gemaakt. Maar, wat gebeurt er eigenlijk met al dat eten dat gemaakt wordt tijdens het programma?

"Alles wordt opgegeten"

Nieuwssite NU.nl zocht het uit. "Alles wordt opgegeten. Na de opnames stort de crew zich op de creaties van de kandidaten. Maar ze proeven ook graag van elkaars baksels. Alles wat dan nog overblijft, gaat mee naar huis", aldus Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Sarena Solari, die het programma in 2015 won, vertelt dat ze niet altijd zin had om de taart op te eten na de opnames. Na het bakken kon zij geen taart meer zien. Ze nam altijd wat mee voor haar collega's.

Lees ook: Heel Holland Bakt-kandidaat Maroeska blijkt een hele knappe zoon te hebben

Zeven kilo aangekomen

Miljuschka Witzenhausen, presentatrice en televisiekok, zegt dat er bij alle kookprogramma's nooit wat wordt weggegooid. "Als je in de foodbusiness zit, hou je van eten en gooi je echt niets weg", vertelt ze. "Zelfs chocola die in het decor wordt gebruikt, wordt weer teruggesmolten en teruggebracht naar patissiers."

Er zit wel een nadeel aan al dat lekkere eten. "Ik ben tijdens de opnames van Topchef Academy zo'n zeven kilo aangekomen."

Bron: NU.nl, AD Beeld: Heel Holland bakt

Laatste nieuws

Zie ook