Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Exclusief! Miljuschka: 'Ik schrok ook best van hoe viral het ging'

Het is nooit haar bedoeling geweest.

Exclusief! Miljuschka: 'Ik schrok ook best van hoe viral het ging'

Toen ze een paar dagen na de jaarswisseling een foto op Instagram postte waarop ze in bikini poseerde, mocht Miljuschka Witzenhausen naast titels als actrice en (tv-)kok ook gelijk body positive activist op haar cv zetten. In Grazia vertelt ze hoe ze daar mee omgaat en wat ze daar nou echt van vindt.

Frustratie

"Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Die post is uit frustratie geboren, omdat ik in januari allemaal persberichten kreeg over dieetboeken en lijnen. Ik krijg daar zo’n punthoofd van", begint Miljuschka.

Lees ook: Astrid Holleeder maakt zich zorgen om dochter Miljuschka

Lijdensweg

Voor haar geen gore drap in de ochtend als ontbijt of enkel wat blaadjes sla als avondeten dus. "Voor mij is eten iets totaal anders. Het gaat om herinneringen maken. Daarbij vind ik ook dat je moet omarmen wie je bent. Het moet geen lijdensweg worden om superdun te zijn. Natuurlijk had ik het ook heerlijk gevonden om het figuur van Kate Moss of Gigi Hadid te hebben. Maar dat is me nou eenmaal niet gegeven. Dit lichaam doet het heel erg goed en dat moet ik omarmen."

De tv-kok kan zich daarom weleens flink irriteren aan de hype die soms leeft. Zo is ze all voor een healthy lifestyle, maar vindt ze dat we vooral niet moeten doorslaan. "Omdat ik dus iedereen om me heen ongelukkig op grassprieten zag kauwen, dacht ik: waar zijn we nou mee bezig? En besloot ik dat te delen. Ik schrok ook best van hoe viral het ging. Dacht: zo bijzonder is mijn post toch niet? Maar blijkbaar sprak het veel vrouwen aan.”

Ok lieve mensen. Iedereen is weer aan het sporten en diëten begonnen. Ik ben all for een healthy leven. Maar ik zie alleen weer iedereen overboard gaan en kauwen op grassprieten. Dus even iets ontnuchterends van mijn kant. Ik ben al jaren 74kg schoon aan de haak. Ik heb vooral in mn jonge jaren ernaar gestreefd om er strak en zo dun mogelijk uit te zien. Uren in de sportschool, alles overdenken voordat ik het at, wat resulteerde in 54kg op de weegschaal. Natuurlijk paste ik alle fashion een stuk makkelijker waardoor winkelen leuk was. Zag ik er top uit op iedere foto. Maar ik was diepongelukkig als ik iemand een stuk taart zag eten en ik mezelf dat ontzegde. Mijn hele dag werd overheerst door het hoofddoel uiterlijk. Vanaf het moment dat ik moeder werd is dit voor mij veranderd. Ik had zo een honger. Daarbij het respect voor mijn lichaam waarin ik een mensje bouwde is tekenend geweest voor hoe ik nu tegen mijn lijf aankijk. Natuurlijk kan je niet 3 x per dag taart eten(hoewel ik dat wel soms doe) moet je mate houden etc. Maar ik geloof er heilig in dat wanneer je zelf begint met koken met normale producten van moeder natuur, lekker beweegt door bv te stofzuigen of wandelen er al redelijk een balans is. Dus ik smeek je. Ga please niet vol in een dieet waarvan je weet dat je het niet vol kan houden. Straf jezelf niet. Probeer kleine aanpassingen te maken die makkelijk vol te houden zijn. Ook ik heb dagen dat ik de spiegel inkijk en denk ik wil minder lovehandles, wat vervelend dat mn mouwen zo strak zitten. Maar drastische maatregelen zijn vaak van korte duur. Dus wees lief voor jezelf en ga net iets meer wandelen, laat een keer een taartje staan. Hou het haalbaar en geniet van het leven😘 #nofilter #nophotoshop #standtall #bodypositivity 📸door de schoonzus @fleurvanierschot_photography 🌴 @watamuvillas

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Tekst: Kim Buitenhuis Beeld: Martin Sweers