Nienke Plas: 'Hij heeft het drie keer uitgemaakt'

Nienke had een fuck-de-liefdemomentje.
Nienke Plas: 'Hij heeft het drie keer uitgemaakt'

In de romantische komedie Fuck de Liefde worden harten veroverd en gebroken. Grazia ging deze zomer op setvisit op Curaçao en vroeg de acteurs, waaronder Nienke Plas, naar hun ultieme fuck-de-liefdemoment.

Vreselijk janken

“Ik ben vijf jaar samen geweest met mijn jeugdvriendje, van mijn vijftiende tot mijn twintigste. In onze relatie heeft hij het drie keer uitgemaakt. De eerste keer: janken, maar het kwam goed. De tweede keer: vreselijk janken. Bij de derde keer viel het kwartje: ik denk dat het maar beter is zo, want waarschijnlijk zijn wij niet zo’n lekkere match."

Ondanks dat Nienke wist dat het beter was, geeft ze wel toe dat ze een fuck-de-liefdemomentje had. "Als je jong bent, heb je nog een sprookjesbeeld. Waarom had niemand me verteld dat je eerste liefde eigenlijk altijd slecht gaat? Ik geloofde er nog zo in. Dat gevoel ben ik even kwijt geweest, maar mijn beste vriendin, toen ook single, zei alleen maar: ‘Dit is een goede timing, jíj en ík, allebei single'."

Lees ook: Nienke Plas komt met een eigen realityshow

Kleine proefsessie

Nienke is blij dat ze ook zeker een 'wilde periode' heeft gehad. "We houden allemaal zo van verliefdheid, maar er is ook niks mis met single zijn. Lekker met je vriendinnen op stap: naast jou zit een leuke groep jongens, gaan we erop af en wie zegt de eerste zin? Ik ben blij dat ik die tijd heb meegemaakt. Er zijn ook mensen die vanaf hun veertiende samen zijn. Niks mis mee, maar ik zou mijn kind zelf adviseren om even op onderzoek uit te gaan. Niet als in: taste everything, maar doe een kleine proefsessie. Ga een keer op je bek, dan weet je wat liefdesverdriet is en hoe je rode vlaggen herkent.”

Tekst: Anette de Vries Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2c56fc801b0', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });