NikkieTutorials onthult hoe het er achter de schermen écht aan toe gaat

"Ik doe nog steeds alles alleen"
NikkieTutorials onthult hoe het er achter de schermen écht aan toe gaat

Ze reist als NikkieTutorials de wereld over, filmt met Kim Kardashian en adviseert Marc Jacobs voor zijn beautylijn. Eén en al glamour, zou je denken. Nikkie de Jager vertelt hoe het er achter de schermen écht aan toe gaat.

Onewomanshow

Ze heeft 12,2 miljoen abonnees op haar YouTube-kanaal en 12,6 miljoen volgers op Instagram, waaronder Rihanna en Chrissy Teigen. De 25-jarige uit Uden is de succesvolste content creator, make-up-artist én youtuber die Nederland kent. Maar mocht je denken dat daar een heel team achter zit, dan heb je het mis.

"Ik doe nog steeds alles alleen, het is een onewomanshow. Dan zit ik gewoon in mijn huis in Brabant met mijn camera alles op te nemen. Ik houd het graag klein, ik moet er niet aan denken om continu veel mensen om me heen te hebben lopen", vertelt ze. "Ik heb sinds kort een manager, dat was een hele stap voor mij, want tien jaar lang heb ik alles in mijn eentje geregeld. Ik heb echt moeten wennen dat ik ineens iemand moest vertellen wat ik allemaal ging doen, maar nu Wes eenmaal bij mijn team zit, komt hij niet meer van me af."

Lees ook: NikkieTutorials over bijzondere ontmoeting met Kim Kardashian

Hard ploeteren

Haar leven is dus minder glamorous dan het lijkt, al weet ze zelf ook wel dat ze niet mag klagen. Ze mag namelijk wel veel reizen. "De ene keer word ik ingevlogen om een speciale video op te nemen, dan weer voor een event en soms ook puur voor advies. Daar zit echt wel glam bij, want je komt in de mooiste hotels en er wordt heel goed voor je gezorgd", vertelt ze. "Maar uiteindelijk is het ook heel hard ploeteren. Ik ben vanochtend om half zeven al begonnen met filmen – dat zien mensen natuurlijk niet, die zien alleen de glamour."

Lees ook: NikkieTutorials openhartig over zelfmoordgedachten

Niet groots

Voor haar zal het succes dan ook nooit wennen. "Het blijft natuurlijk bijzonder. Maar als ik een filmpje opneem, kijk ik in de lens, ik kijk nooit direct naar die miljoenen mensen. Ik heb natuurlijk wel een idee tegen wie ik praat, maar het voelt voor mij nooit zo groots."

Tekst: Jill Waas | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2c003462868', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });