Influencers ontwerpen limited collectie voor Xandres

Wauw!
Influencers ontwerpen limited collectie voor Xandres

Nederland is een shopwalhalla rijker: het Belgische modehuis Xandres opende vorige maand de eerste store in Den Bosch. Een plek waar iedere vrouw met elke maat kan slagen. Make-up artist Sabine Peeters en Edith Dohmen van de website Style has no Size ontwierpen de Xandres Gold Sabine & Edith Collectie voor het merk - waar een prachtige boodschap achter zit. "Het hokjesdenken over regular size en plussize is verleden tijd. Mode kan en mag fun zijn voor iedereen."

Body awareness

Sabine en Edith staan beiden voor body awareness, en dat is ook wat ze met deze collectie willen uitstralen. "We zijn vooral heel trots dat onze collectie in élke maat beschikbaar is", vertellen de ontwerpsters. "We moeten vooral stoppen met het hokjesdenken en (size) diversity omarmen, het is de reflectie van de werkelijkheid. Elke vrouw kan deze kledinglijn dragen. En zo hoort het. Vergeet de regels, trek aan wat je mooi vindt en waar je je goed in voelt."

Flashy fluo

Wat meteen opvalt aan de eigenzinnig en gedurfde collectie, zijn de flashy fluo accenten, geïnspireerd door de seventies. Net als de heerlijke knitwear. De grafische invloeden, kleurenvlakken en kleurgebruik in art-decostijl komen voort uit hun liefde voor de mode en interieurs uit de jaren twintig. Niet zo van de opvallende kleuren en prints? No worries, ze worden in balans gebracht met tijdloos donkerblauw, warm bruin, classy zwart en zachtroze. Voor ieder wat wils dus!

Lees ook: Dít merk opent allereerste winkel in Nederland

Vertrekpunt

Sabine en Edith begonnen de collectie met het ontwerpen van plussize items, en vanuit daar zijn eigenlijk alle maten aan komen waaien. "Zowel Edith als ikzelf zijn plussize. We kennen de uitdagingen van plussize vrouwen bij het shoppen. We weten dat een plussize collectie nog al te vaak de uitzondering of de afterthought is bij merken en designers. Bij deze collectie zijn we het vertrekpunt."

Meteen shoppen? Klik hier.

Beeld: Xandres

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2b04d7d7640', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });