RTL reageert op 'valsspelen' tijdens Expeditie Robinson

Oei!
RTL reageert op 'valsspelen' tijdens Expeditie Robinson

RTL ontkent dat er sprake is van doorgestoken kaart bij Expeditie Robinson. Dat zegt een woordvoerder van de zender in een reactie op de commotie die zondag ontstond na een duel tussen deelnemers Tim Coronel en Shary-An.

Vastgeketend

Tim en Shary-An waren met hun benen vastgeketend aan een ketting, die weer vastzat aan een emmer vol water. Ze moesten al liggend op hun rug zolang mogelijk hun benen in de lucht houden om een nat pak te voorkomen.

Tim hield het minder lang vol dan Shary-An en werd teruggestuurd naar de rest van de groep. En dat zorgde voor veel onrust bij de kijkers thuis. Volgens hen zou de zangeres wel degelijk de grond hebben geraakt met haar benen, maar zou de emmer met water niet zijn omgevallen. Ook vonden veel mensen het raar dat op het moment dat Shary-An opstond, de emmer met water ook in de lucht bleef hangen.

Lees ook: Expeditie Robinson-kandidaat betrapt op valsspelen

Commotie

Vanwege de commotie op sociale media heeft RTL de beelden nog een keer teruggekeken. "Haar voeten of kuiten lijken inderdaad de grond te raken maar dit lijkt zo door de schaduw", reageert een woordvoerder. Volgens haar is er sprake van een vertekend beeld. Ook als de zangeres zichzelf na de winst losmaakt houdt ze haar benen nog in de lucht. "Als je goed kijkt staat er staat nog steeds spanning op het touw."

Valsspelen is volgens RTL niet mogelijk omdat er tijdens de duels altijd iemand van de eindredactie aanwezig is om te kijken of alles volgens de regels verloopt.

Bron: BuzzE | Beeld: Expeditie Robinson

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f72be6cd73e7', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });