Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Weekendtips.

Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van 15 en 16 november.

Bezoek The Art of Lace

Chanel, Dior, Valentino – veel grote modehuizen laten zich graag inspireren door kant. Het Tilburgse TextielMuseum liet zich dáár weer door inspireren voor de grote expo The Art of Lace: Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen. Je krijgt een kijkje achter de schermen van het speciale Franse Leaverskantwerk: van het ontwerpproces tot het eindproduct, klaar voor de catwalk. Met meer dan vijftig topstukken in de expo, om bij weg te dromen.

Waar: Tilburg

Wanneer: van 16 november tot 10 mei 2019/2020

Hotspot IJver

Vlak bij de IJhallen, op de NDSM-werf in Amsterdam, ligt dit nieuwe restaurant. De oude scheepsbouwloods is grondig opgeknapt en het resultaat is een relaxte sfeer, met een gezellig borrelgedeelte en een restaurant met wisselende menukaart in Franse én Nederlandse sferen. Er is een uitgebreide collectie bier, die ook in veel gerechten wordt gebruikt. Ideaal voor een diner of borrel met collega’s of vrienden.

Waar: Scheepsbouwkade 72, Amsterdam

Wanneer: altijd

Shop bij Anthropologie

Het is al jaren een van onze lievelingswinkels en nu komt Anthropologie eindelijk ook naar Nederland! In de Amsterdamse Leidsestraat kun je nu genieten van hun creatieve assortiment, dat bestaat uit mode, accessoires, beauty-, woon- en lifestyleitems. Elke winkel heeft daarnaast ook nog een ander, deels lokaal, assortiment met spullen uit het land waar het gevestigd is. In Nederland kun je onder andere posters van illustrator Bodil Jane vinden, maar ook handgemaakte tassen van José Mollura, laarzen van vintage Kelim-tapijten gemaakt door Kindred Spirits en kaarsen van Moments of Light.

Waar: Leidsestraat, Amsterdam

Wanneer: vanaf november 2019

Ga naar Love Actually in concert

De állerleukste kerstfilm is toch echt Love Actually. Goed nieuws, want deze klassieker is nu met livemuziek te bekijken. Terwijl de film op een HD-scherm vertoond wordt, speelt het Noordpool Orkest alles, van God Only Knows tot White Christmas. In november, in Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Nijmegen.

Waar: verschillende steden

Wanneer: november 2019

Officieel geopend: TOZI Amsterdam

TOZI, betekent in het Venetiaans 'een groep vrienden'. Dit restaurant is dan ook geïnspireerd op de Venetiaanse eetcultuur uit Italië. Je kunt hier dan ook de lekkerste Italiaanse gerechten bestellen. Daarnaast laat het interieur je bijna geloven dat je ook in Italië bent. Kortom, zeker een bezoekje waard!

Waar: Koninginneweg 34, Amsterdam

Wanneer: vanaf november 2019

Game on: innovatie arcadehal in Amsterdam

Zin om een spelletje te spelen? Dan kun je vanaf donderdag 14 november terecht in Amsterdam in de meest innovatieve arcadehal van Europa. In deze gamehal vindt je de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van video- en ticketgames. Heel leuk dus voor een middagje of avondje uit!

Waar: Amsterdam

Wanneer: vanaf 14 november 2019

Human Rights Tattoo: Docu & Talks

Human Rights Tattoo, Pop Up Cinema en de Kennismakerij slaan op donderdag 14 november de handen ineen voor het even: Human Rights Tattoo: Docu & Talks in Tilburg. Hier kun je alles te weten komen over drie verschilende mensenrechtenactivisten die ieder hun verhaal zullen doen. Heel interessant dus!

Waar: LocHal, Tilburg

Wanneer: donderdag 14 november 2019

Bijenkorf opent feestseizoen

Ieder jaar genieten we van de prachtige kerstetalages van de Bijenkorf. Ook dit jaar pakt het warenhuis weer flink uit voor de feestdagen. Dit jaar zal Robbiii de Robot het feestseizoen bij de Bijenkorf in Rotterdam openen. Robbiii, is een robot wiens taak het is om mensen samen te brengen, en dat is ook precies wat Bijenkorf met deze kerstcampagne wil bereiken dit jaar.

Waar: Bijenkorf. Rotterdam

Wanneer: 8 november t/m 31 december 2019

Beeld: Instagram, iStock