Love Islands Lotte openhartig over depressie

Aahw...

Lees ook

We kennen Lotte natuurlijk allemaal van haar deelname aan Love Island. De brunette deed mee aan het eerste seizoen van het realityprogramma maar vond daar helaas niet de liefde. Voor haar deelname aan het programma tenniste de realityster op een hoog niveau, iets wat haar zwaar is komen te staan.

Tennis

"Mijn hele leven stond in het teken van tennis. Mijn hele familie tenniste en ik was er écht heel erg goed in", vertelt Lotte in een interview met Metro. "Ik ben een enorme perfectionist. Van kinds af aan wilde ik altijd beter. Als iets niet lukte trainde ik nog langer en harder: elke keer een tandje bij. Dat ellenlange trainen zorgde voor enorme overbelasting. En dát zorgde er dus weer voor dat dat waar mijn leven om ging, tennissen, niet meer ging."

Lees ook: Omg! Deze Love Islanders gaan ook samenwonen

Blessure

Op een gegeven moment kreeg de tennisspeelster een blessure, en vanaf toen ging het bergafwaarts. "De blessure maakte me enorm gefrustreerd. Ik bleef maar doorgaan, maar dat zorgde er natuurlijk voor dat mijn lichaam op een gegeven moment helemaal niet meer wilde. Mentaal was ik heel fit, maar mijn lichaam bleef tegenstribbelen. Je zou denken dat ik ook op een lager pitje zou kunnen tennissen, maar voor mij was dat geen optie: het is alles of niets."

Lotte moest noodgedwongen stoppen met tennis, iets wat voor haar erg moeilijk was. "Ik belandde in een depressie. Als je aan topsport doet en je kunt niet sporten, dan heb je niks", legt ze uit. "Ik zat alleen maar thuis, wilde mijn kamer niet meer uit en had nergens zin in. Mijn ouders, mijn vrienden… iedereen vond het verschrikkelijk om mij zo te zien. Ik was zó verdrietig en boos tegelijk", aldus de voormalig topsporter.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Love Island

Laatste nieuws

Zie ook