Aha! Dit doet dansen dus met je lichaam

Oeh!

Lees ook

Ben jij vanavond van plan om te gaan stappen? Wees dan vooral niet bang om de dansvloer op te gaan. Dansen is namelijk hartstikke goed voor je!

Instinct

Nietzsche zei ooit: "Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn." Wat blijkt? We hebben een natuurlijk instinct om het ritme van muziek te volgen.

Zo klappen kinderen spontaan in hun handen, bij het horen van vrolijke muziek. En headbangen we los op een rocknummer. Dit komt doordat we natuurlijk de behoefte hebben om te communiceren via beweging met ons lichaam.

Lees ook: Zóveel calorieën verbrand je tijdens een festival

Meer overlevingskans

Muziek is een universele taal. Waar je ook vandaan komt, iedereen kan genieten van muziek en hoort dezelfde beat of melodie. Antropologische studies tonen zelfs aan dat groepen meer overlevingskansen hebben, als ze een gemeenschappelijke dans hebben om hun gevoelens al dansend te delen.

Geluk

Naast dat muziek en dansen kunnen verbinden, zorgen zij ook voor onze fysieke en mentale gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat depressieve mensen die salsalessen volgen, zich na vier weken al beter voelen. Een ander onderzoek wees uit, dat mensen die regelmatig dansen, zich tevredener voelen. Over hun leven, liefde, relaties, werk, doelen… Dus: laten we dansen!

Bron: Marie Claire | Beeld: Hairspray

Laatste nieuws

Zie ook