Yolanthe: ‘In het verleden ben ik weleens voorbijgegaan aan mijn eigen gezondheid’

"Ik ben meer dan ooit blij met wie ik ben"

Lees ook

Niemand minder dan Yolanthe Cabau (35) is deze editie gasthoofdredacteur van Grazia. Wij spraken haar over haar gezondheid, sportschema en zelfbeeld.

Gezondheid

Yolanthe sport maar liefst zes keer per week, zelfs nu ze in thuis-quarantaine zit. "Ik had het geluk dat ik al yogamatjes en gewichten in huis had voor als ik een keer geen zin had om naar de sportschool te gaan. Ik doe mijn oefeningen nu dus thuis, en Xess sport met me mee, super schattig!"

Veel sporten is belangrijk voor de presentatrice. "Ik voel mezelf fijner, zowel lichamelijk als mentaal, wanneer ik aan mijn gezondheid werk en mijn lichaam train. Ik train nu vooral om sterk te zijn, niet meer om dun te worden", legt ze uit. "Dat was vroeger wel anders, toen was ik veel meer bezig met op mijn eten letten en tegen mezelf zeggen: je moet dit en dat. Ik heb dat losgelaten en voel me sterker dan ooit, ook omdat ik nu moeder ben."

Lees ook: Rico Verhoeven reageert op geruchten rondom romance met Yolanthe Cabau

Mening

Vroeger, maar ook nu nog steeds, hebben mensen een mening over hoe Yolanthe eruit ziet. Al trekt ze zich daar nu niks meer van aan. "Ik ben meer dan ooit blij met wie ik ben. Vroeger hield ik me zélf veel meer bezig met wat iedereen van mij vond", vertelt ze. "Ik was zestien toen ik begon op televisie, een tiener, en dan is het best pittig als iedereen een mening over je heeft. De één vond me te dik, de ander vond me te dun. Als je zo jong bent, ga je toch al snel denken: ben ik te vol, moet ik misschien afvallen?"

Inmiddels weet ze wel beter. Weet ze wat werkt voor haar lichaam en wat gezond is. "Ik ben slank, maar ik ben niet dun. Als ik nu drie kilo aankom, zit ik daar niet meer mee. Ik vind het erger als ik een paar kilo afval, want dan weet ik dat ik veel stress heb en niet goed genoeg oplet om mezelf gezond en sterk te houden."

Lees ook: Sylvia Sneijder laat zich uit over hereniging Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder

Emoties

Daar heeft ze het afgelopen jaar, wat erg heftig was door de scheiding met Wesley Sneijder, mee geworsteld. "Als ik verdrietig ben, krijg ik heel erge buikpijn en dan voel ik mijn maag verkrampen. Gebeurt dat nu, dan zeg ik tegen mezelf: je gaat gewoon lekker eten en sporten. Ik heb echt niet altijd zin om te trainen, maar ben best streng voor mezelf, omdat ik weet dat ik me daarna altijd beter voel. Ik heb vaker moeilijke fases gehad en verdrietige dingen meegemaakt. In het verleden ben ik weleens voorbijgegaan aan mijn eigen gezondheid, waardoor ik in één keer heel erg dun werd. Als ik die foto’s nu terugzie, schrik ik ook, maar op dat moment had ik dat helemaal niet door", vertelt ze.

"Alles staat met elkaar in verbinding. Maar juist omdat ik geleerd heb wat voor effect emoties op mij hebben, ben ik er heel bewust op gaan letten. Toen ik door mijn moeilijkste periode heen ging – en dat was best een lange tijd – heb ik tegen mezelf gezegd: oké, wat er ook gebeurt, ik ben en blijf mama en ik wil sterk zijn voor mijn kind, zowel mentaal als lichamelijk."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Martika de Sanders

Laatste nieuws

Zie ook