slogan

Zo bereidden de deelnemers van Expeditie Robinson zich voor op het nieuwe seizoen

Expeditie Robinson is terug. Dat wordt weer hongeren en complotten smeden voor de kandidaten. Grazia vroeg de deelnemers van het vorige seizoen naar het afzien en de honger. En hebben ze tips?

Honger 

De een ging op survivalcursus, de ander zocht hulp bij een sportpsycholoog. Cabaretière Soundos El Ahmadi kwam bewust aan ter voorbereiding op Expeditie Robinson 2017. “Ik vond de honger het allerzwaarst”, zegt Penoza-acteur Niels Gomperts. “Eerst valt het nog wel mee en is het vooral zwaar dat je niemand kunt vertrouwen. Maar na een tijdje wordt het zo erg dat je denkt: stuur me maar naar huis. Je doet op zo’n eiland al een moord voor een gekookt ei.” 

Pittig

Presentatrice Shelly Sterk vond de honger meevallen. “Al dacht ik wel de hele tijd aan McChickens, die ik thuis amper eet.” Het zwaarst vond zij het kamp waarin ze zat met alle jonge honden bij elkaar, zoals youtuber Kaj Gorgels, zanger en rapper Lil’ Kleine en zanger Brace. “Ik vond de groep heel pittig. Je kunt bij mensen zitten met wie het privé misschien goed klikt en met wie je kunt lachen, maar als je samen moet gaan overleven, is het een heel ander verhaal. Dan denk je: shit ik wil eten, ik wil vuur maken en droog slapen, en dan heb je meer van elkaar nodig dan grappen.” “Het was één grote testosteronbom die daar op het eiland tekeerging”, zegt ook zanger Danny Froger, die in hetzelfde team zat.

Benieuwd naar het hele interview met de deelnemers? Je leest het in de nieuwe Grazia die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Lees ook: Het éne ding waar iedereen zich aan ergert tijdens Expeditie Robinson

Beeld: Expeditie, Bron: Grazia