slogan

Bekende YouTuber verliest miljoenen abonnees na verraad en seksuele manipulatie

Drama in beautyland! De bekende beautyvlogger James Charles is de afgelopen drie dagen maar liefst 3 miljoen (!) abonnees, waaronder celebs als Kim Kardashian, Kylie Jenner, Miley Cyrus, Demi Lovato en Katy Perry verloren. En niet zomaar.

Concurrent

James Charles heeft zich de woede op de hals gehaald van vele fans. Zijn voormalige mentor, Tati Westbrook, die ook beautyvideo's maakt, doet in een lange video een boekje open over de 19-jarige.

Tati beschuldigt de jonge influencer onder andere van seksuele manipulatie en verraad. Het begon allemaal toen James een samenwerking aanging met SugarBearHair, een concurrent van Tati's vitaminenbedrijf. Toen ze hem hiernaar vroeg, verzon hij volgens haar een smoes en hing hij een verzonnen verhaal op. “Je hebt jezelf verkocht, maar je hebt onze vriendschap ook weggegooid. Je hebt tegen me gelogen en een verhaal verzonnen. Je wist dat dit gênant zou zijn voor me.”

Lees ook: Veganistische YouTuber valt keihard door de mand

Sexuele avances

But that's not all. Hoewel hun vete hiermee begon, klapt Tati nog meer uit de school. James zou namelijk een slecht voorbeeld geven aan zijn veelal minderjarige followers. "Een van de belangrijkste redenen waarom ik dit doe, is omdat we allemaal vergeten dat zijn publiek voor een groot deel uit twaalf- tot veertienjarigen bestaat. Ze kijken naar zijn gedrag en denken dat dat is wat hen succesvol zal maken. Maar alles is overgeseksualiseerd. Het is genoeg geweest."

De jonge beautyvlogger zou sexuele avances hebben gemaakt naar een heterosexuele ober. "Toen ik zei: ‘James, hij is hetero’, antwoordde je: ‘Maakt niet uit, ik ben beroemd.’ Het is echt walgelijk om iemands sexualiteit zo te manipuleren, zeker wanneer ze nog volwassen aan het worden zijn, en ze nog niet alles zelf ontdekt hebben”, vertelt Kati.

Ze vervolgt: “Je gebruikt je bekendheid, je macht en je geld om met de emoties van mensen te spelen. Je dreigt om hen te ruïneren, je dreigt om hen te vernederen en je doet dat zodat ze zich sexueel zullen gedragen zoals jij het wil, ook al zijn ze hetero. En weet je wat? Dat is niet oké. Dat gedrag is niet oké.”

Jeffree Star

Collega beauty vlogger Jeffree Star heeft ook van zich laten horen. “Er is een reden waarom mijn vriend James Charles verboden heeft om ooit nog een voet in ons huis te zetten. Er is een reden waarom ik hem niet meer gezien heb sinds Tati’s verjaardag in februari. Hij is een gevaar voor de maatschappij. Alles wat Tati gezegd heeft, is 100% waar”, schreef hij in een inmiddels verwijderd bericht. 

James heeft inmiddels zijn excuses aan Tati en al zijn volgers aangeboden in een korte video. Maar of hij hiermee zijn naam weet te zuiveren...

 

Bron: HLN.be, RTL Beeld: YouTube


,