slogan

Video: Vermiste vrouw wordt na twee maanden eindelijk bevrijd uit container

Kala Brown uit de Amerikaanse staat South Carolina werd sinds augustus 2016 vermist. De 30-jarige vrouw is op 3 november levend, maar vastgeketend als een hond teruggevonden in een zeecontainer, zo liet 7 News Boston toentertijd weten. Nu, zeven maanden later, zijn beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe Kala gered werd. In de video wordt pijnlijk duidelijk in welke omstandigheden de vrouw al die tijd heeft moeten leven.

Container

Agenten kregen de tip om naar een stadje genaamd Woodruff te gaan, waar een man woonachtig was die al eerder veroordeeld was voor een zedenmisdrijf. Toen ze het terrein doorzochten, hoorden ze dat iemand op een metalen container bleef bonken. Toen de agenten de container – die met kettingen gesloten was – open braken, troffen ze daar de vrouw aan.

Het bleek dat ze er al twee maanden zat, want Brown en haar 32-jarige vriend Charlie Carver werden sinds eind augustus vermist. De vrouw vertelde de politie dat ze al die tijd in de container van 9 bij 5 meter heeft gezeten. “Ze was erg getraumatiseerd”, vertelde politieagent Chuck Wright aan een lokaal televisiestation. De vrouw beweerde dat er op hetzelfde terrein nog vier lichamen van slachtoffers te vinden zijn, maar Wright kon dat destijds niet bevestigen.

Levenslang

De 45-jarige Todd Christopher Kohlhepp, een kennis van Brown, werd gezien als verdachte in de zaak. Kohlhepp heeft inmiddels toegeven dat hij Kala Brown heeft ontvoerd en haar vriend heeft vermoord. Hij gaf ook toe dat hij vier anderen heeft doodgeschoten in een winkel in 2003. Kohlhepp is veroordeeld tot zeven keer levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. In ruil voor zijn bekentenis kreeg hij niet de doodstraf.

Kala vertelde hoe ze gezien had dat Kohlhepp haar vriend doodgeschoten had. Maandenlang hield hij haar gevangen in een donkere container en ze werd twee keer per dag door haar verkracht. “Hij vertelde me dat ik veilig was zo lang ik deed wat ik moest doen”, herinnerde Kala zich. “Ik wist dat mijn familie nooit zou stoppen met zoeken”, zei de vrouw daar over. “Toen ik de politie zag, was ik zo opgelucht.” Bekijk haar vrijlating hieronder. Let op! De beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Lees ook: Voormalige marinier bekent zijn grote liefde vermoord te hebben

Bron: AD, Metro, 7 News Boston