Recept: de caesarsalade van Lieke Veld

Elke week deelt een BN'er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprince...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hier deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinces aan de slag kunt. Deze week: de caesarsalade van Radio-dj Lieke Veld.

Deze heerlijke caesarsalade staat binnen no time op tafel en is nog gezond ook. Zeker het proberen waard dus!

Ingrediënten

Voor 12 stuks (4 personen)

Ceasarsalade:

  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • (knoflook of kruiden) croutons
  • 1 paprika
  • 4 kropjes babyromainesla
  • 4 eieren

Dressing:

  • 100 ml olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 teentjes knoflook
  • scheutje citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding

 

Ceasar salade

Kook de eieren binnen 7 minuten bijna hard en verhit een grill(pan). Snij ondertussen de kropjes babyromainesla in reepjes en de paprika in stukjes. Bestrooi de kipfilet naar smaak met peper en zout, vet de grill in met een klein beetje olie en grill de kipfilet tot deze gaar is (zo’n 12-15 minuten). Snij de kipfilet vervolgens in reepjes en halveer de eieren. Leg de sla, paprika, eieren en kipfilet op een bord en strooi er vervolgens wat croutons en Parmezaanse kaas over.

Dressing

Voor de dressing maak je drie teentjes knoflook schoon en snijd ze heel fijn of maakt gebruik van een knoflookperser. Doe de knoflook in een schaaltje en voeg de mosterd, azijn en mayonaise toe. Meng de ingrediënten met een kleine garde of een lepel. Als je wilt dat het een gladde ‘dressing’ wordt, kun je ook een blender gebruiken. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe. Voor een dikkere dressing kun je minder toevoegen en voor een dunnere extra toevoegen.

Schenk tot slot een beetje dressing over de salade en Bon Appétit!

Laatste nieuws