slogan

Fit-mom slaat weer toe: "Ik heb drie kinderen, een sixpack en geen excuus"

De 34-jarige Maria Kang kwam in 2013 zwaar onder vuur te liggen, nadat ze een foto plaatste van zichzelf met haar drie jonge kinderen en de tekst: "Wat is jouw excuus?" Nu heeft ze een nieuwe foto geplaatst, waarmee ze haar punt nogmaals duidelijk wil maken.

Ze werd weer slachtoffer van heel wat boze moeders die beledigd waren door haar mening: moeders die niet zo'n lichaam hebben als zij, hebben volgens haar geen excuus om er er zo uit te zien. "Tijdens al mijn zwangerschappen kwam ik 15 tot 20 kilo aan. Na de geboortes verloor ik alles weer binnen een half jaar", vertelt ze. "Ik weeg nu minder dan ik woog voor ik mijn eerste kind kreeg."

Geen excuus

Wat ze over de eerste ophef te zeggen heeft? "Ik vroeg wat jullie excuus is, ik zei niet dat er géén excuus is. Natuurlijk zijn er goede redenen om niet af te kunnen vallen, maar dat is meestal niet zo", laat ze weten. "Ik blijf bij mijn mening. Het kan me niet schelen wat je excuus is, je moet het blijven proberen. Als je steeds van alles de schuld blijft geven, kom je nooit van punt A naar punt B."

Maar hoe?

"Ik was tijdens elke zwangerschap actief. Ik trainde gewoon, deed aan dansen, minimaal drie keer per week. Ook na de zwangerschap moet je doorgaan. Toen de kinderen klein waren stond ik om vijf uur 's ochtends op en trainde ik voordat ze wakker werden. Nu doe ik het als ze op school zit en neem ik de jongste gewoon mee naar de sportschool."

"Het is zo irritant om al de excuses te horen. Je wil het, of je wil het niet. Die keuze moet je maken."

Lees ook: “Ik heb een kind, een sixpack en geen enkel excuus”


,