slogan

Beautyhack: Zo kom je van statisch haar af

Vastgeplakte wimpers, een loopneus en last but not least statisch haar: naast dat de kou niet bepaald bevorderlijk is voor je gemoedstoestand, brengt het ook heel wat beauty problems met zich mee. Vooral het statische haar is een echt irritatiepuntje, want van een bad hair day wordt niemand vrolijk. But no more. Er zijn namelijk een aantal trucjes waardoor je statische haar als sneeuw voor de zon verdwijnt.

1. Spray wat haarlak op je kam

Een beetje haarlak doet vaak wonderen en ook met deze koude dagen is dit geen uitzondering. In plaats van het direct op je haar te spuiten, is het nu juist handiger om wat op je kam te sprayen. Haal het vervolgens door je haar et voilà, je zult merken dat je statische haar stukken minder wordt.

2. Laat je synthetische kleding maar in je kast hangen

Als je iets deze dagen niet moet dragen, is het wel synthetische kleding. Hierdoor wordt het effect namelijk vele malen ergen, waardoor statisch haar onvermijdbaar is. Enne, een warme wollen trui is met dit weer ook veel fijner om te dragen.

3. Zorg dat je altijd een beetje conditioner bij hebt

Wanneer je ervoor zorgt dat je altijd een beetje van dit wonderspul in je tas hebt, kun je op elk gewenst moment van de dag je statische haar aanpakken. Het enige wat je hoeft te doen is de conditioner in een spuitflesje te spuiten en wanneer het nodig is dit op je lokken te sprayen. 

4. Haal speciale droogtrommeldoekjes in huis

Deze doekjes dien je over je haar te wrijven, waardoor je haar binnen no time anti-statisch is. En wanneer het koude weer voorbij is, kun je ze uiteraard nog gebruiken om je kleding fris te laten ruiken. 

Lees ook: Deze beautyproblemen zijn herkenbaar in de winter

Bron: Libelle Beeld: iStock