Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Ik dwong mijn vriendin haar affaire op te biechten aan haar vriend'

'Sindsdien geeft ze me de silent treatment' 

vrouw

Maartje* is al sinds de basisschool beste vriendinnen met Lieke. Tussen de twee meiden was er nooit gedoe, maar de laatste tijd zit Maartje iets dwars. Lieke heeft namelijk al een paar jaar een relatie, maar gaat om de haverklap vreemd. Al bijna twee jaar heeft ze een affaire met een man binnen hun gezamenlijke vriendengroep, die strikt geheim gehouden moet worden. Dit komt de sfeer binnen de groep allesbehalve ten goede en daarom heeft Maartje erop aangedrongen dat Lieke alles zou opbiechten aan haar vriend.

Druk

"Ongeveer twee jaar geleden ging Lieke voor het eerst vreemd met onze gezamenlijke vriend", begint Maartje haar verhaal. Daarvoor nam haar vriendin het ook al niet zo nauw met trouw zijn binnen relaties, maar ze had nog nooit een echte affaire gehad. "Heel onze vriendengroep – bestaande uit twaalf personen – weet van de affaire af en ze willen beiden dat wij het koste wat het kost geheim houden", vervolgt Maartje. Dit drukt zwaar op veel mensen binnen de groep, aangezien zij Lieke's vriend graag mogen en hem regelmatig tegenkomen.

"Elke keer als ze weer de mist in gaat erkent ze haar fout en belooft ze ons dat ze het niet meer zal doen", zegt Maartje. "Maar deze belofte houdt nooit lang stand."

Confrontatie

Drie maanden geleden gingen Maartje, Lieke en hun vrienden naar het buitenland voor een concert. Na het concert gingen ze nog een drankje doen in de stad, waar de bom uiteindelijk ontplofte. "Ik had redelijk wat drankjes op en was flink aangeschoten", begint Maartje "en na hun geheim zo lang hebben moeten dragen, was ik er klaar mee." Ze besloot Lieke te vertellen hoe vervelend het voor haar was om zo'n groot geheim te bewaren voor haar vriendin. "Verder weet ik niet zoveel meer van het gesprek. Het enige wat ik heb onthouden is dat Lieke de bar uit is gestormd en dezelfde avond nog terug naar huis is gereisd." Maartje's vriendin leek de week die daarop volgde van de aardbodem verdwenen.

Dreigement

Een week later ontving ze een appje van Lieke. "Hieruit bleek dat ik had gedreigd om haar affaire aan haar vriend op te biechten als ze dat zelf niet zou doen", gaat ze verder met haar verhaal. "Ik kreeg een hele lap tekst toegestuurd waarin kort samengevat stond dat ze vond dat ik een grens had overschreden." Maartje bood hierop haar excuses aan en zei dat ze dat niet meende.

Maar Lieke biechtte die week toch alles op aan haar vriend en hij besloot daarop de relatie te verbreken. En dat laatste neemt Lieke haar vriendin kwalijk. "Sinds het uit is geeft ze mij de silent treatment. Ik baal dat de hele situatie zoveel impact heeft gehad op onze vriendschap. Hoe kan ik onze band weer herstellen?", vraagt Maartje zich af.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit vertelt de vrouw haar verhaal onder de naam AHyuga.

Lifestyle
  • Reddit
  • Adobe Stock