Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trinny Woodall tipt hoe je je hals en decolleté het beste kunt verzorgen

De Trinny London-founder deelt gouden tips om huisveroudering te vertragen.

Trinny Woodall

We smeren ons gezicht elke ochtend en avond braaf in met verzorgende producten. Onze hals, nek en decolleté? Die vergeten we nog weleens mee te nemen in onze skincare routine. Trinny Woodall – de founder van Trinny London – heeft daarom een nieuw product gelanceerd dat speciaal is ontwikkeld voor hals, nek en decolleté. In gesprek met Grazia vertelt ze meer over haar nieuwe product en deelt ze tips om huidveroudering te vertragen.

Verzorging

Dat de nek, hals en decolleté nog weleens wordt vergeten, is iets wat ook Trinny opviel. "We verwaarlozen de hals, omdat we er gewoon niet aan denken", deelt ze met Grazia. "Zelfs als de huid zich ontwikkelt en er lijntjes verschijnen, doen we er over het algemeen niet zoveel mee." Zonde, vindt Trinny. "Dit is namelijk het gebied waar je op een ochtend naar kijkt en denkt: 'Oh my god, wat is hier gebeurd?"

Volgens de beautygoeroe zijn er genoeg mensen die wel aan hun hals en decolleté denken, maar die niet op de juiste manier verzorgen. "Sommige mensen zijn heel ijverig en gebruiken hun huidverzorging helemaal tot aan hun decolleté. Voor de huid van je hals heb je echter andere ingrediënten nodig om effectief in de huid door te dringen." Dit is dan ook de reden dat Trinny het product The Elevator ontwikkelde.

The Elevator

Het ontwikkelen van The Elevator ging niet over één nacht ijs. "Het duurde drie jaar en zestien verschillende formuleringen om echt uit te zoeken welke ingrediënten bij elkaar passen."

"Het belangrijkste ingrediënt, Isodonis Japonicus Phyto Extract, helpt weerstand te bieden tegen de verslapping van de huid. We wisten ook dat we lijntjes willen aanpakken met ons product, en voor ons werken peptiden het beste tegen lijntjes. Daarom ontwikkelden we ons zespeptidencomplex. Daarnaast willen we pigmentatie aanpakken met Alpha Arbutin. Het werkt op dezelfde manier als hydroquinone, het voorkomt de aanmaak van melanine, maar met een veel geavanceerdere technologie." Allemaal ingrediënten die in The Elevator zitten.

Na veel ontwikkelen en testen, kwam er ook nog een klinische test. "In een gecontroleerde omgeving hebben 22 vrouwen het product getest." Enne, het resultaat liegt er niet om:

Ook Trinny zelf is uiteraard erg lovend over The Elevator. "Ik gebruik het nu zes maanden. Het grootste verschil is dat de definitie van mijn kaaklijn strakker is. Ook zijn drie lijntjes in het midden van mijn nek vervaagd. Mijn huid is strakker geworden."

The Elevator is een crème voor nek, decolleté en hals en helpt de verslapte huid te liften en biedt weerstand tegen zwaartekracht. €84

Huidveroudering tegengaan

Wist je dat de huid van je hals dunner en droger is dan de huid van je gezicht en ook minder collageen bevat? Het is dus extra belangrijk om dit gebied te verzorgen. Trinny hoopt dan ook enorm dat meer mensen zich bewust worden van de juiste hals-, nek- en decolleté-verzorging.

Ook is er nog iets anders wat ze mensen op het hart wil drukken als het gaat om het vertragen van huidveroudering. "Het belangrijkste wat je kunt doen is een SPF aanbrengen." Een goede SPF beschermt je huid tegen de zon én vertraagt huidveroudering. Voortaan dus niet alleen je gezicht, maar ook je nek, hals en decolleté insmeren met een zonbescherming.

Beauty
  • Trinny London