Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Leslie open over postnatale depressie

'Ik wilde liever dood dan met m'n kinderen zijn'

Leslie Keijzer

In de nieuwste aflevering van Echte Gooische Moeders is Leslie Keijzer openhartig over haar leven. In het verleden heeft ze een postnatale depressie gehad, waarover ze nu een boek heeft geschreven.

Nieuw seizoen Echte Gooische Moeders

In Echte Gooische Moeders volgen we de avonturen van Florine, Pauline, Bo, Kimberly en Leslie. We zien de mooie kanten van hun leven met daarbij veel grappige momenten, maar ook de tegenslagen waarmee ze te maken krijgen. In gesprek met Grazia lichtte één van de dames onlangs al een tipje van de sluier op wat betreft het nieuwe seizoen. "Ieder van ons heeft een eigen verhaallijn", verklapte Bo. "Ik ben enorm druk met de voorbereidingen van mijn huwelijk. (...) De andere moeders zijn bezig met hun eigen, persoonlijke dingen. De kinderwens van Kimberly is nog steeds aanwezig, daarom neemt ze de kijker mee in haar fertiliteitstraject. Leslie heeft met depressies gekampt, en komt met een boek hierover."

Depressie

Onlangs maakte Leslie via Instagram bekend dat ze antidepressiva slikt en hier een boek over schrijft. In de meest recente aflevering van Echte Gooische Moeders vertelt ze ons meer. ''Het moeilijkst vind ik wel dat ik op een gegeven moment zo depressief was, dat ik liever dood wilde zijn dan met mijn kinderen zijn", vertelt ze voor de camera. "Dat vind ik heel erg lastig, omdat ik twee heel leuke kinderen heb, een heel leuke man, alleen dat voelde ik niet meer.'' Ze kon haar kids zelfs niet meer naar school brengen.

De Gooische Moeder blikt terug op het voor haar 'allermooiste moment', toen bleek dat de medicijnen werkte. ''Dat ik voelde dat het beter ging en dat ik toen heel hard moest lachen en Goof echt zo naar mij keek van: wow, je lacht, ik ben trots'', vertelt ze glunderend. ''Toen dacht ik wel: ja, dat is wel erg, dat dat zo lang niet is geweest."

Ze omschrijft het slikken van antidepressiva als haar 'laatste redmiddel'. ''Ik wil niet dat mensen denken dat ze een pil moeten nemen en dat het dan beter gaat, maar bij mij is dat wel het geval'', zegt ze. ''Ik zou nooit tegen iemand zeggen: 'Je moet dit doen, ga ook aan de antidepressiva', alleen voor mij is dit wel laatste redmiddel geweest en het heeft ervoor gezorgd dat ik weer helemaal gelukkig ben. Maar voor iedereen zal dit anders zijn en die moet met zijn of haar eigen arts praten erover'', benadrukt ze.

Gloednieuw boek

En nu heeft the mom of two er dus een boek over geschreven. Ze hoopt met haar verhaal Mama huilt harder andere moeders te helpen. Ze ontvangt namelijk naar eigen zeggen heel veel berichtjes van gelijkgestemde vrouwen. ''Maar ook vooral de mensen daaromheen, dat er wat meer acceptatie komt en dat meer mensen het gaan begrijpen.'' You go Leslie!

Showbizz
  • Videoland, RTL Boulevard, Archief
  • NL Beeld