Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Must see: trailer van de nieuwe Nederlandse romcom Rokjesnacht

De eerste beelden zijn veelbelovend.

Heel goed nieuws voor iedereen die dol is op Nederlandse films: er is komt weer een gloednieuwe romcom aan! Producent Splendid Film heeft vandaag namelijk de trailer van de film Rokjesnacht gedeeld. Een film waarin daten centraal staat, met een heuse sterrencast!

Rokjesnacht

Rokjesnacht is de nieuwste film van regisseur Johan Nijenhuis. De romantische comedy is gebaseerd op de populaire en prijswinnende musical Blind Date en verschijnt op 3 oktober 2024 in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De hoofdrollen worden gespeeld door Abbey Hoes, Leo Alkemade, Bertrie Wierenga, Lykele Muus, Brigitte Heitzer en Kiefer Zwart. Daarnaast zijn onder anderen Sinan Eroglu, Peter Bolhuis, Tineke Schouten, Patrick Martens, Kelly Mexy, Juultje Tielemans en Maaike Martens te zien.

Het verhaal

Daten in 2024, een onmogelijke opgave… De optimistische Roos heeft hét antwoord voor daten in deze tijd; nooit meer oneindig swipen op apps die uitlopen op teleurstellende dates, maar een date met je ideale wederhelft zorgvuldig gekoppeld door een menselijke matchmaker! Roos start vol goede moed haar bedrijf ‘Blind Date’ en koppelt 4 singles na een uitgebreide vragenlijst. Onhandige hondentrimster Jenny heeft de moed opgegeven na tal van dramatische dates. Bob analyseert zijn dates net zoals de cijfers in zijn financiële baan. Aldo scoort maar geen punten met zijn foute openingszinnen en Eefje wordt over beschermd door haar bezorgde vader.

Roos organiseert met hulp van haar sceptische kantoorgenoot Geurt de perfecte date-avond voor deze 4 undateables. Garandeert de 'perfecte date' een match made in heaven, of zijn het toch tegenpolen die elkaar aantrekken?

Bekijk de trailer van Rokjesnacht hieronder. Deze beelden tonen de komische, lieve, maar ook gênante en soms pijnlijke momenten van het daten:

https://www.youtube.com/watch?v=PhJh-o7vtYA

De makers

Rokjesnacht wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co en geregisseerd door Johan Nijenhuis (die eerder films als Verliefd op Bali maakte). Het scenario is gebaseerd op de musical Blind Date van De Theater BV en is geschreven door Allard Blom. De film komt op 3 oktober uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen. We moeten dus nog heel even geduld hebben. We can't wait! 

Bron & beeld: Splendid Film