Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

'Palm Beach Blonde' is dé luxe haarkleur voor de zomer

Een hoop celebrities gaan je al voor!

Onlangs schreven we over de 'kitty cut', een trendy kapsel bestaande uit heel veel lagen dat momenteel helemaal hot and happening is. De lente luidt nóg een specifieke stijl voor de zomer in, namelijk een kapsel á la Palm Beach in het Amerikaanse Florida. Wat deze look is, leggen we aan je uit.

Palm Beach Blonde

'Palm Beach Blonde' is een term dat gebruikt wordt om deze prachtige haarkleur te beschrijven. De haarkleur is populair in luxe en zonnige kustgebieden, zoals Palm Beach Florida – vandaar de naam. De naam verwijst naar een warme, heldere blonde kleur en wordt geassocieerd met luxe, elegantie en een chique levensstijl.

Goud, honing en karamel; de tonen die we terug zien komen in deze haarkleur. Het haar ziet er door deze drie tinten stralend en zonovergoten uit. We love it! De kleur kan variëren van licht tot medium blond en heeft vaak aanwezige highlights óf lowlights om dimensie toe te voegen. De blonde toon wordt aangepast aan de tint van je huid: een koelere kleur voor een huid met koele tinten, en een warmere kleur voor een huid met warme tinten.

Gespot bij celebrities

Celebs zoals Blake Lively, Sofia Richie en Sydney Sweeney spotten we met Palm Beach Blonde lokken. Zo zien we bij Blake dat haar blonde lokken op de hoofdhuid aan de donkere kant zijn, maar langzaam overlopen in een prachtige goud, honingachtige tint.

Vergeleken met Blake zijn Sofia en Sydney een tikkeltje donkerder gegaan, maar ook zij weten hoe ze deze nieuwe trendy haarkleur moet dragen. Ook heeft Sydney inmiddels haar lange lokken omgeruild voor een korte coupe. Enne, het staat haar prachtig!

Verzorging

Vooral wanneer je van jezelf donker haar hebt, is deze look best een klus om te onderhouden. Het is voor de 'Palm Beach Blonde' dan ook essentieel om vaak de kapper te bezoeken. Het gebruik van de juiste producten is dan ook van belang. Was je haar met een voedende shampoo en conditioner, en verzorg je lokken met een hydraterende olie of masker.

'Palm Beach Blonde' is misschien niet weggelegd voor iedereen, maar grote kans dat je deze look komende zomer veel zult zien.

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld