Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Blake Lively had bijna in Mean Girls gespeeld

Blake was bijna één van 'the plastics' geweest.

Wie heeft Mean Girls niet gezien? Het is inmiddels al bijna twintig jaar geleden sinds de film uitkwam – we worden nu écht oud – en vinden 'm nog steeds sooo fetch! Wat we nog niet wisten is dat het niet veel scheelde, of Blake Lively behoorde tot één van 'the plastics'.

Audities

Amanda Seyfried, bekend als Karen uit Mean Girls, was nog maar zeventien jaar oud toen ze auditie deed. En hoewel we het ons nu bijna niet meer kunnen voorstellen, had ze eigenlijk verwacht een heel ander karakter te spelen. Ze deed namelijk auditie voor de rol van Regina George – de opper 'Mean Girl' van het stel. De rol van Karen leek toen nog naar heel iemand anders te gaan. Amanda onthult nu wie deze Karen destijds was: niemand minder dan Blake Lively!

Blake Lively

We kennen haar als een 'Gossip Girl', maar was dat ook gebeurd als ze de rol van Karen had gespeeld in Mean Girls? We zullen het nooit weten. Blake heeft auditie gedaan voor de rol en heeft hem ook een paar keer moeten spelen voor de castingdirectors. Amanda wist dat Blake voor de rol ging en heeft zelfs daarom auditie gedaan voor de rol van de bitchy Regina.

Ze vertelt er nu zelf over in een interview met Vanity Fair: "Ik vloog voor het eerst naar LA met mijn moeder. Het was heel leuk! Ik ontmoette Lacey Chabert (Gretchen) voor het eerst. Lindsay Lohan was in een kamer met Blake Lively, die Karen Speelde. Ik was toen Regina." Na de audities bleek echter dat Amanda toch nóg geschikter was voor de rol van Karen. Ik vloog naar huis en de productie gaf daarna aan: 'We vinden jou beter als Karen'." Aha! 

Bron: Nsmbl, Vanity Fair | Beeld: Mean Girls