Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rolf Sanchez ging naar stilteretraite op Sri Lanka door heftige periode

Een relatiebreuk en stemproblemen zorgden ervoor dat de zanger een tijd lang niet lekker in zijn vel zat.

Het was de afgelopen tijd wat stiller rondom Rolf Sanchez. En dat is niet zo gek, want de zanger heeft een heftige periode achter de rug. Hij kampte met stemproblemen en kreeg daar bovenop een relatiebreuk te verwerken. Inmiddels is Rolf naar een stilteretraite op Sri Lanka geweest en gaat het stukken beter met hem, zo vertelt hij aan 100%NL.

Veel geleerd

Na een heftige periode gaat het nu 'oprecht goed' met Rolf Sanchez. "Ik heb veel gedaan, veel geleerd. Ik ben in stilteretraite geweest op Sri Lanka", vertelt hij in de ochtendshow Goedemorgen 100%NL. Onder meer de breuk met zijn ex-vriendin Sophia was erg heftig voor de zanger. Daarnaast had hij last van stemproblemen. Dit alles bij elkaar was 'een beetje te veel'.

"En ik denk dat ik ook echt heb moeten leren hoe het is om weer zelfliefde te hebben", vertelt hij. "Het mooie is, ik kan echt zeggen dat als je paniekaanvallen hebt of dat je je even wat minder voelt – want dat heb ik allemaal meegemaakt – dat als je met jezelf kan zijn en je kan van jezelf houden, je er ook uit kan komen", aldus Rolf. "En dat je op de dag van vandaag met een glimlach hier kan zitten en daadwerkelijk kan zeggen dat je je goed voelt."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 100% NL (@100pnl)

Niet gelukkig

Wanneer realiseerde Rolf dat er iets in zijn leven moest veranderen? "Dat was eigenlijk toen ik besefte dat in de relatie dat ik steeds meer leunde op andere mensen, ook met m'n ex destijds", deelt hij. "En dat ik echt realiseerde van: ik moet op mijn eigen benen gaan staan."

En terwijl hij keihard aan de weg timmerde met zijn muzikale carrière, zorgde dat er ook niet meer voor dat hij gelukkig was. "Ik stond ook op het podium en ik was ook helemaal niet gelukkig, terwijl dit hetgeen is wat mij het meest gelukkig maakt. Hoezo ben ik dat niet?" Gelukkig gaat het inmiddels dus weer helemaal goed met Rolf! "Eigenlijk in twee jaar tijd, heb ik gewoon heel veel van mezelf geleerd."

Bron: Instagram @100pnl, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld