Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gezonde lokken? Met deze oliën zorg je voor een mooie, dikke bos haren

Zó krijg je glanzende, lange lokken

We dromen allemaal van een mooie, lange en dikke bos haren. Haarcrème's, maskers en oliën: wij trekken onze portemonnee dan ook maar al te graag open voor gezonde lokken. Wist je dat je met een aantal producten zelfs je haargroei kunt stimuleren? Met natuurlijke oliën stimuleer je de haargroei en krijg je een gezonde, volle bos haar.

Haarolie

Het gebruik van natuurlijke oliën zorgt ervoor dat je lokken goed gevoed en gehydrateerd worden. Dit heeft weer een positieve werking op de haargroei en de gezondheid van je lokken. Als je deze oliën regelmatig gebruikt, zal je uiteindelijk goed het resultaat zien. Sommige oliën heb je misschien zelfs al in huis, dus voeg ze vooral toe aan je haarroutine.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie staat bekend om zijn positieve werking op de bloedsomloop. Door de olie goed op je hoofdhuid in te masseren, stimuleer je de bloedtoevoer naar de haarzakjes. Dit leidt tot een snellere haargroei. Laat de olie even vijftien minuten intrekken en was het goed uit, anders krijg je een vette coupe.

Castorolie

Castorolie ken je misschien als een olie dat voornamelijk wordt gebruikt als wimperserum, maar het heeft precies dezelfde werking op je haren. Net als rozemarijnolie zorgt het voor meer bloedtoevoer naar de haarzakjes wat leidt tot een betere haargroei. Daarnaast zorgt castorolie ook voor minder haaruitval en voedt het je lokken.

Olijfolie

Grote kans dat je olijfolie in huis hebt. Deze olie is niet alleen handig voor in de keuken, maar kun je ook goed gebruiken voor je haar. Het zit vol met vitamines, antioxidanten en vetzuren. Deze voeden je hoofdhuid en zorgen hierdoor ook voor een betere haargroei. Daarnaast geeft olijfolie een prachtige glans aan je haar, wie wilt dat nou niet?

Jojoba-olie

Ook jojoba-olie stimuleert de haargroei. Het bevat onder andere vitamine B, vitamine E en mineralen. Naast dat deze stoffen bijdragen aan je haargroei, dragen ze ook bij aan de gezondheid van je haar en creëert de olie een goede balans in de olieproductie van je hoofdhuid. Als jij dus last hebt van een vette of juist droge hoofdhuid is jojoba-olie een goede oplossing.

Bron: NSMBL | Beeld: NL Beeld