Hallo volle bos! 4 manieren om dikker haar te krijgen

Wij vertellen je meer!

Een volle bos haar, dat willen we natuurlijk allemaal! Maar helaas, niet iedereen is gezegend met een dikke bos haar. Gelukkig zijn er wél een aantal dingen die je kunt doen om je lokken voller te krijgen. Wij zetten vier manieren op een rij!

1. Naar de kapper

Regelmatig naar de kapper gaan is een van de beste manieren om niet alleen dikker, maar ook gezonder haar te krijgen. Het knippen van gespleten en dode punten zorgt er namelijk voor dat je haar beter kan groeien, zonder te hoeven vechten tegen beschadiging of breuk. Hoe vaak je naar de kapper moet? Elke 6-8 weken voor het beste resultaat!

Ook kan het helpen om je hair style te veranderen en bijvoorbeeld laagjes te laten knippen zodat je haar meer volume krijgt.

2. Gevarieerd dieet

You are what you eat! De voedingstoffen die je binnenkrijgt spelen namelijk een belangrijke rol in hoe dik (of dun) je haar is. Het is daarom belangrijk om voor een gevarieerd dieet te zorgen, vol met essentiële voedingstoffen zoals omega-3, ijzer, eiwitten en zink. Dit kan je haargroei op termijn bevorderen. Deze voedingsstoffen zitten in producten als zalm, chiazaden, broccoli en eieren. Voeg ze dus toe aan je dieet voor dikker haar.

3. Voedende haarproducten

Ook kan het je helpen om voedende haarproducten te gebruiken. Denk hierbij aan oliën, maskers en bepaalde shampoo’s. Ingrediënten die een gezonde haargroei bevorderen zijn onder anderen kokosolie, biotine, kertanine en arganolie. Naast dat deze producten je haargroei kunnen bevorderen, beschermen ze ook tegen hitte en andere factoren die je haar kunnen beschadigen. Not bad, right? 

4. Hoofdhuidmassage

Op TikTok heb je dit misschien wel voorbij zien komen! Het masseren van je hoofdhuid kan namelijk je haargroei stimuleren! Het bevordert namelijk de doorbloeding van de je hoofdhuid. Volgens de hair growth-TikTok werkt het nog beter als je twee keer per week een haarolie naar keuze verdeeld over je hoofdhuid voordat je jezelf een hoofdmassage geeft. Laat de olie na de massage voor minimaal een half uur in je haar en was het er vervolgens uit. Bovendien hoef je je hoofdhuid niet lang te masseren, een paar minuten per dag is meer dan voldoende. Worth a try!

Bron: Ze | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws