Zo herstel je een vette coupe na te veel haarolie

In plaats van shiny lokken nu een vette coupe? Dit is wat je eraan kunt doen.

Na het föhnen een pluizige coupe? Haarolie to the rescue! Met een paar druppels olie tover jij jouw pluizige lokken om tot een shiny kapsel. Maarre, ben je iets te enthousiast in het gebruik? Dan veranderen jouw lokken al snel in een vet geheel. Gelukkig zijn er een paar trucjes om die oil overkill te verbloemen.

Gebruik een haarmist en een föhn

Wanneer je ergens een teveel van hebt aangebracht in je haar, is je eerste gedachte waarschijnlijk niet om nóg een product in je haar te doen. But hear us out: een haarmist kan namelijk wel degelijk helpen. Om te veel olie te verwijderen, raadt celebrity haarstylist Kyrsten Oroil aan om je haar en hoofdhuid in te sprayen met een lichte haarmist. Dit kan de olie-achtige look volgens haar wat verminderen.

Vervolgens kun je het beste een hold-haarspray in je haren aanbrengen. Föhn dit daarna voorzichtig droog terwijl je een grote borstel gebruikt. “Dit zal helpen om wat veerkracht te herstellen en een deel van het gewicht te verwijderen dat de olie achterliet”, legt Oroil uit aan Mind Body Green.

Gebruik blotting paper

Blotting paper, ook wel matterende doekjes of oil blotting sheets genoemd, gebruikt men meestal om een vet ogende huid weer wat matter te krijgen. Maar raad eens: je kunt het dus ook voor je haren gebruiken. De doekjes nemen namelijk vet en zweet op, dus waarom zou je het niet gebruiken voor je haar? Oroil noemt dit een instant fix.

Benut de kracht van droogshampoo

Droogshampoo doet wonderen voor haar dat vet oogt, ook wanneer het haar vet is geworden door haarolie. Een beetje droogshampoo kan het teveel aan haarolie deels opnemen. “Spray het op je haren rondom je hoofdhuid, laat het een beetje drogen en masseer het dan gelijkmatig over het haar om het te verdelen”, legt Oroil uit.

Opnieuw wassen of de look omarmen

Als je haar behoorlijk vet oogt en je zo echt niet de deur uit wilt, is de enige oplossing om het opnieuw te wassen. We kunnen het niet mooier maken dan het is. Of… je omarmt de look gewoon! “Als alles mislukt, breng dan gewoon nog meer olie aan!”, roept Oroil. De haarstylist benadrukt dat de wet hair look momenteel weer in is en dat je je vette lokken in dat geval net zo goed kunt omarmen. Zeker met de juiste haarstijl kun je deze look rocken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar bubble braids?

Bron: Marie Claire, Mind Body Green | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws