Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tamara Elbaz en Maria Tailor te gast bij Sophie & Jeroen na kritiek op uiterlijk Sophie Hilbrand

Premiere Mocro Maffia Tatta

In de podcast GeenFilter bespreken Tamara Elbaz, Maria Tailor en Farja Farvardin aka Fawry not Sawry diverse onderwerpen zonder een blad voor de mond te nemen. In de nieuwste aflevering was Tamara niet bepaald positief over het uiterlijk van Sophie Hilbrand. Tamara en Maria schoven daarom gisteren bij Sophie & Jeroen aan om in gesprek te gaan over het vrouwelijke schoonheidsideaal.

Kritiek

In GeenFilter kwam afgelopen week het uiterlijk van Sophie Hilbrand ter sprake. Tamara vertelde dat ze weleens een screenshot van Sophie maakt en die doorstuurt. “Ik wil daar gewoon over praten. Waarom zie je er zo uit? Het is niet nodig om er zo uit te zien”, deelde Tamara. “Sophie Hilbrand ziet eruit alsof ze al twintig jaar geleden is gestorven en aan het ontbinden is.”

@geenfilternlShamen zonder schaamte♬ original sound - Geen Filter

Deze uitspraak zorgde voor behoorlijk wat kritiek en daarom nodigde Sophie de dames uit bij Sophie & Jeroen om te praten over het vrouwelijke schoonheidsideaal. “Je raadt nooit waar ik straks moet zijn", deelde Tamara op Instagram."Sophie afgeslacht in onze podcast. Sophie gaat dat nu met ons doen in haar talkshow”, grapt Tamara vlak voor de uitzending begint. “Op onze falie gekregen vandaag bij Sophie”, deelt ook Maria op Instagram.

Tamara Maria

Schoonheidsideaal

“Ik ben even uit de dood ontsnapt om hier te zitten”, grapt Sophie vervolgens aan tafel tegen Tamara en Maria. De presentatrice deelt dat ze het leuk vindt dat de dames er zijn en dat ze het niet zo erg vindt dat Tamara deze uitspraak deed. “Ik vind het heel leuk om met jullie te praten over het onderwerp schoonheid en ouder worden. Omdat wij allebei op een heel andere kant van het spectrum zitten.”

“Dat is ook prima”, reageert Tamara. “Jij mag er zijn en ik ook. Dat zorgt ook voor leuke discussies”, vindt ze. Tafelgast Roxane Knetemann haakt hier meteen op in door te vragen waarom Tamara de beruchte uitspraak deed in haar podcast. “Het is zo smaakgevoelig, dat ik het echt heel gemeen vind om dat te zeggen. Beide kanten op, want ik kan mij ook voorstellen dat mensen van alles zeggen over hoe jullie eruitzien. Ik vind het ook gemeen omdat vrouwen het doen naar vrouwen.”

“Hier hebben we inderdaad een fout gemaakt”, geeft Maria toe. “Ik heb hier ook over nagedacht. Wij hebben hier ook over gesproken. Ik vind het altijd hilarisch wat Tamara zegt, maar het is niet dat ik dezelfde mening heb. We hebben hier ook over gesproken. Ik heb gezegd: ‘Ik vind je heel grappig, je bent mijn vriendin. De verschillen qua uiterlijk en mening mogen er zijn, maar ik weet niet of het de bedoeling is dat wij een vrouw afvallen.”

Maria deelt dat ze elkaar graag roasten in hun podcast, en ook grappen maken over elkaar in het programma The Realhouswives of Amsterdam, waarin zij en Tamara allebei te zien zijn. “Maar ik vind dat we de fout in zijn gegaan dat we het over een andere vrouw hebben gehad.”

Bedenkingen

Voordat de podcast online zou komen, hadden de podcastmakers het er kort over of ze de podcast wel moesten plaatsen. Dat ze de podcast toch hebben geplaatst, is nu iets waar Maria op terug wil komen. “Jij ook Tamara? Het was ergens natuurlijk ook best wel geestig. Ik snap wel dat er kritiek op is geweest, want het is gewoon heel onaardig”, deelt Sophie.

“Ik ben al mijn hele leven heftig; ik ben eraan gewend”, reageert Tamara. “Maar ik snap nu, als ik die snippet terugkijk, dat het best onaardig is overgekomen. En dat was helemaal niet de bedoeling van mijn opmerking.” Duidelijk!

Bron: Sophie & Jeroen | Beeld: NL Beeld